Győr+
2016.08.17. 05:28

Peti is my Hero: második olimpiáján is a nézők kedvence volt Nagy Péter – interjúval

Nagy Peti az én hősöm, Peti is my Hero, ha a divatos Facebook nyelven szeretné valaki olvasni. Igazából ezt már az olimpia előtt is így gondoltam, London óta ez volt bennem, és nagyon készültem arra, hogy a régi „cimbiség”, valamint a szerény, szimpatikus sportolót megtestesítő egyénisége miatt is a helyszínen szurkoljak érte - Nagy Roland, Rióból jelenti.

Tiszteletből, mert ha valakinek kijár a tisztelet, neki mindenképpen. Győrből indult, sok mindent köszönhet akkori sporttársainak, edzőinek, és ezt nem is felejti el soha.

Nagy Péter, emelés előtt

Nem biztos, hogy súlyemelő akart ő lenni, de amikor látták rajta, hogy milyen eredményeket ér el, és biztatták, hogy csinálja, csinálta. Nagyon is jól. És a már tizenévesen nagyra nőtt srác két olimpiát hozott ki pályafutásából. Eddig. Mert Tokió még simán benne van az időben, aztán remélem Budapest is. Szerencsére nem a sakkot választotta, mert abban tizenegynéhány éve sem volt jó. Ott ültem mellette, amikor a csíkszeredai ház teraszán sakk címszó alatt akarta eladni a Darázs Ádámmal bemutatott bábutologatást, még talán videó is van róla. Emlékszem, hogy a könnyem folyt a nevetéstől.

A Győrből indult sportoló második olimpiáján vett részt

Amikor megvolt Peti utolsó emelése itt Rióban szívet formázott a kezével, és mosolygott is mint mindig. Szólt ez a barátoknak, családnak, a brazil közönségnek, azoknak a magyaroknak akik ott voltak a csarnokban és úgy egészében a világnak. Amikor jött interjút adni, látszott rajta, hogy elégedett, megtett mindent, amit lehetett, kihozta magából a maximumot, nincs szégyellni valója.

Megvan!!!

A súlyemelők +105kg-os kategóriájának B csoportjában a második legjobb eredményt érte el, nincs érem közelben, de neki az olimpia arról szól, hogy önmagát győzze le, még ha csak közhellyel is lehet ezt megfogalmazni. Higgyék el ebben a teljesítményben is óriási meló van.

Nagy Péter verseny utáni nyilatkozata itt található!


Bejárhattuk a súlyemelés helyszínének kulisszáit. A cikkek és a fotók ide kattintva érhetők el!

Nagy Roland, Rióból jelenti
Fotól: Marcali Gábor