Győr+
2016.08.26. 18:41

Lou Bega koncert Győrben! – a legnépszerűbb slágerekkel

A mambó királya ma este ad koncertet Győrben, este 9 órától a Belváros szívében. Rengeteg emberre számítanak a szervezők, na meg hamisíthatatlan mambó hangulatra! Ismerjük meg egy kicsit az előadót a találkozást előtt!

Lou Bega 1975. április 13-án született Nyugat-Németországban. Édesanyja szicíliai, édesapja ugandai származású. A zenével korán megismerkedett, bár először rapperként próbálkozott, akkor olyan 13 éves lehetett. Később az élete úgy alakult, hogy Amerikában, ahol megismerkedett a latin zenével és egy csapásra beleszeretett. Visszatért Münchenbe ahol tovább alakította zenei karrierjét.

Első kislemeze Mambo No. 5 (A Little Bit of …) címmel 1999-ben jelent meg, Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban is az első helyen zárta a lemezeladási listákat, tehát Lou Bega egy csapásra berobbant a köztudatba.

A nagylemezre sem kellett sokat várni: még abban az évben megjelent a a A Little Bit of Mambo című korong. A manbót magában hordozó német sztár nem állt meg, második kislemezét I Got a Girl címmel dobta piacra. A harmadik kislemez a Tricky Tricky már Kanadában is sikert aratott: Billboard listáján a 18. helyre került fel.

Bega második stúdióalbumára 2001 tavaszáig kellett várni, akkor jelentette meg a Ladies and Gentlemen címre keresztelt hanghordozót. Kislemezek most is érkeztek: a Just a Gigolo és a Gentleman hódított.. Harmadik stúdióalbuma 2005-bn Lounatic címmel jelent meg és 2010-ben is megörvendeztette a rajongóit: Free Again a polcokon! A sorban következő ötödik nagylemez 2013-ben született meg, A Little Bit of 80′ s címmel a már jól megszokott Lou Bega stílusban, ami ugyanúgy védjegyévé vált, mint a kalapja…

Az énekes folyamatosan koncertezik a Hermes House Banddel akikkel tökéletesen megtaláltak a közös hangot és hihetetlen nagy bulikat nyomnak. Most éppen Győrben! Úgyhogy irány a Belváros, ahol tart a Bornapok és hamarosan tényleg a mambóé lesz a főszerep!