Győr+
2016.08.31. 11:02

Jótékonysági kerékpártúra Győrben

Az idei évben, szeptember 9-én már 14. alkalommal szervezik meg azt a jótékonysági kerékpártúrát, melyen várhatóan ismét több száz diák kerekezik majd Győrből a táplánypusztai szociális központba. A Jótékonysági kerékpártúra célja a közös mozgás örömén túl, a szociális intézményekben élők életének megismerése.

Nagy Balázs, a rendezvény egyik védnöke azt emelte ki, hogy a jótékonysági kerékpártúra a konkrét segítségnyújtás mellett a figyelemfelhívást is szolgálja.

Kara Ákos, a rendezvény egyik ötletgazdája és fővédnöke azt is hangsúlyozta, hogy idén a támogatottak köre bővül. Így a győri Répce és Lepke úton működő idősek klubja mellett a tápi, gönyűi nyugdíjas közösségeket, valamint a táplánypusztai szociális központot és a mindszentpusztai autistai otthont is támogatják a felajánlásokkal. A győri országgyűlési képviselő azt is hozzátette: az önkéntes szervező csapattal azt is megbeszéltük, hogy jövőre, 15. alkalommal is mindenképpen meg fogjuk valósítani a rendezvényt.

A szervezők kérik az autósokat, hogy szeptember 9-én a szokásosnál nagyobb türelemmel legyenek, hiszen a kerékpárosok menetét rendőrök biztosítják majd, ideiglenes forgalomkorlátozással.

KT
illusztráció