Győr+
2016.08.31. 11:56

Óvatosan a Szent István úton: csatornacsere miatt torlódás lehet!

Csatornacsere miatt útszűkületre számítsanak Győrben a Szent István úton a Nádor aluljáró és a Bisinger híd közti szakaszon. A főútvonal alatt átvezető 300 mm-es beton szennyvízcsatorna hibásodott meg, ennek cseréjét végzik el a szakemberek.

– A munkálatok az Iparkamarával szemben kezdődtek augusztus 30-án . A Szent István úton a belváros felé közlekedők sebességkorlátozásra, sávlezárására és a munkagépek mozgása miatt útszűkületre számítsanak – adta hírül Tóth László, a Pannon Víz Zrt. szóvivője.

A főútvonal alatt keresztben húzódó teljes csatorna szakaszt kicserélik a szakemberek, így miután ezen az oldalon végeztek, a túloldalon folytatódik a munka. Itt is hasonló, szintén a belső forgalmi sávot érintő lezárással kell számítani!

A beavatkozás várhatóan egy hétig tart, ez idő alatt a szennyvízelvezetés folyamatosan működik, a képződő szennyvizet szippantó kocsikkal szállítjuk a Mártírok úti átemelő telepre.

– A csatorna csere után a munkaterületet mindkét oldalon a legrövidebb időn belül járhatóvá tesszük. Első lépcsőben ideiglenes helyreállítás készül, zúzottkővel, ezen már haladhat a forgalom. Kellő tömörödés után természetesen elkészül az aszfaltozás is. Az okozott kellemetlenségekért az itt lakók és az erre közlekedők türelmét és megértését kérjük –  zárta a szolgáltató kommunikációért felelős szakembere.