Győr+
2016.09.01. 19:05

Győri fotós sikerek

Az Év fotóművészeti alkotócsoportja díját nyerte el a győri fotóklub. Hetven társaság közül bizonyultak a legjobbnak.

Az 1956-ban alakult Győri Fotóklub Egyesületnek jelenleg 80 tagja van, köztük a legfiatalabbaktól a nyugdíjas korosztályig, profi művészek és lelkes amatőrök találhatók. Stipsits Ibolya, az egyesület tagja elmondta, a győri csapat először pályázott a címre, melyet egyből meg is nyertek. A fotóművész azt mondja, rengeteg munka van a díj elnyerése mögött, a tagoknak különféle hazai és nemzetközi versenyeken kell megmérettetni magukat, emellett számít a klub aktivitása, kiállítások rendezése, képzések szervezése, vendég előadók meghívása is.

Az elmúlt időszakban a győri fotósok számos díjat zsebelhettek be, és jelentős rendezvényeket szerveztek városunkban, így nyerhették el a Magyar Fotóművészeti Szövetség legrangosabb díját. A fotográfia világnapja alkalmából Cegléden rendezett ünnepségen vehették át az elismerést a győriek, ahol fotóművészeti diplomát kapott Varga György és Tálos Péter, Stipsits Ibolya pedig a kiváló művész diplomát vehette át, a FIAP nemzetközi szervezet elismeréseként. Ehhez a diplomához Ibolyának 20 országban kellett megmérettetnie magát, 50 különböző fotóval, melyeket legalább 250-szer talált kiállításra érdemesnek a zsűri.

A klub alelnöke, Németh Gyula szeptember végétől oktatásra várja a fotózás iránt érdeklődőket, akik később bekapcsolódhatnak a klub színes életébe, hiszen a csapat havonta fotóstúrákat szervez, gyakran találkoznak a társklubok tagjaival, elismert vendég előadókat hívnak meg és hetente egyszer klubnapot tartanak.

Szerző: Földvári Gabriella