Győr+
2016.09.02. 16:39

Amorim: Hihetetlen élmény volt az olimpia

Barátságos mérkőzések egész sorával készül a bajnoki és a BL-rajtra a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata, melynek oszlopos tagja, Eduarda Amorim a riói olimpiáról is mesélt.

Ambros Martín vezetőedző együttese hét közben harmadik edzőmeccsét is lejátszotta, ezúttal idegenben, Vácott. A találkozót a hazaiak nyerték 16–12-es félidő után 31–27-re.

„Ezen a meccsen kijött az eddig elvégzett kemény fizikai munka hátránya. Sokat hibáztunk, de hozzátartozik, hogy fáradtan érkeztünk a mérkőzésre. Keményebben kell dolgoznunk, hogy ismét felvegyük a megszokott ritmusunkat” – nyilatkozta a találkozót követően Ambros Martín.

A mérkőzésen még nem léptek pályára, de a találkozót a helyszínen nézték meg az olimpiát megjárt játékosok, köztük az új igazolás, Nora Mörk is. A Győrbe korábban visszatért Eduarda Amorim már játszott a Vác ellen, sőt a hétgólos Görbicz Anita mellett hat találatával az egyik legeredményesebb játékos volt. Amorimnak óriási élmény volt a hazájában, Brazíliában rendezett olimpia.

„Az eredmény ellenére – mivel nem vagyok igazán elégedett – jó volt hazatérni az olimpiára. A kézilabdatorna igazán látványos meccseket hozott. A hazámban még soha nem mozgatott meg ennyi embert ez a sportág, mint a játékok alatt. Élveztük a népszerűséget, mindenki megismert minket, és tetszett a szurkolóknak, amit láttak tőlünk, a mérkőzéseken pedig hihetetlen hangulatot teremtettek, élmény volt így pályára lépni. A brazil válogatott meccsein mindig telt ház volt. Örülök, hogy átélhettem minden pillanatát az olimpiának. Annak ellenére, hogy a szereplésünk elmaradt a várakozásoktól, mindannyian boldogok voltunk, bár egy érem azért szépen csillogott volna a nyakunkban. Ezt a tervemet egyébként nem adtam fel” – mondta a klub honlapjának a riói olimpiáról visszatérő Eduarda Amorim.

Az ETO Vác elleni találkozóját megelőzően, dr. Szálasy László csapatorvos a keret sérülés miatt hiányzó tagjairól beszélt: „Tomori Zsuzsa állapota megfelelően javul, várhatóan hamarosan a csapattal edzhet. Bódi Bernadett a rehabilitáció utolsó fázisában tart, ő is hamarosan a vezetőedző rendelkezésére áll. Lakatos Ritának múlt hét végén kiújult egy korábbi, többször panaszokat okozó kisebb sérülése, a vizsgálatok jelenleg is zajlanak, kezelése folyamatban van.”

Az Audi ETO legközelebb szombaton játszik edzőmeccset a Fehérvár KC otthonában 17 órakor, majd szeptember 7-én a Dunaújvárost fogadják a lányok 18 órától. Szeptember 10-én idegenben, a Mosonmagyaróvár ellen is lesz egy mérkőzése a csapatnak, 17 órától. A győri mérkőzések az eddigi hagyományoknak megfelelően, díjmentesen látogathatóak.

A BL-ben Ambros Martín tanítványai hazai pályán a Midtjylland ellen kezdenek az első fordulóban, október 15-én szombaton, 15.30-kor.

 

Az illusztráció egy korábbi meccsen készült.

Fotó: Marcali Gábor