Győr+
2016.09.02. 19:36

Röplabda Junior EB: tisztes helytállás, továbbjutás nélkül

Majd egy hete kezdődött és tegnap ért véget Győrben a szlovák–magyar közös rendezésű női junior röplabda Európa-bajnokság. A csoportküzdelmek városunkban és Nyitrán zajlottak. Jól játszottak a magyar lányok, azonban sajnos a továbbjutás nem sikerült.

A magyar válogatottnak a csoportmeccsek során meg kellett küzdenie Németországgal, Szerbiával, Fehéroroszországgal, Oroszországgal és Olaszországgal. Mindegyik összecsapásra Győrben került sor.

A nyitómeccsen Németország ellen 3-1-re kaptunk ki, majd vasárnap a szerbek bizonyultak jobbnak nálunk. Horváth András a magyarok szövetségi kapitánya a vasárnapi mérkőzés után azt nyilatkozta a Győr+ Médiának, hogy a németek elleni játékkal elégedett volt, viszont a Szerbia elleni fiaskót nem értette.

– Ezt a szerb csapatot meg tudtuk volna szorítani, sőt talán még meg is verhettük volna őket – summázott a kapitány.

A két vesztes meccs után a lányokra a fehéroroszok, azt oroszok és az olaszok vártak, akik nehéz ellenfélnek ígérkeztek, már az első beszélgetéskor is.

– Erre az eseményre készültünk nagyon keményen, élveznünk kell, amit csinálunk! – folytatta Horváth András. – Ha így lesz, akkor nyerhetünk ellenük szettet, de akár mérkőzést is!



A szövetségi kapitányból a próféta szólt, ugyanis a hölgyek a fehérorosz válogatottat két vállra fektették, a végeredmény 3-2 volt, nekünk. Bizakodásra adott okot a győzelem, amire szükség is volt, hiszen a nagyon erős Oroszország várt a játékosokra a szerdai játéknapon.

Az eleje nagyon jól indult a negyedik meccsnek is, hiszen a papírformát megdöntve a magyar válogatottnak az első játékrészben még szettlabdája is volt, végül azonban az orosz csapat mindent megnyert, 3-0 lett a végeredmény. Horváth András akkor így összegzett a hunvolley.hu számára: – Az első játszmában felszabadultan röplabdáztunk, de sajnos a végén nem vállaltunk be olyan megoldásokat, amivel meg is nyerhettük volna. A továbbiakban hitehagyottan játszottunk, pedig azzal a röplabdával, amit az első szettben bemutattunk, lett volna keresnivalónk. Nem mindenkinek a teljesítményével vagyok maradéktalanul elégedett.

Csütörtökön végül jött a mindent eldöntő összecsapás, amikor a mieink az olaszokkal néztek farkasszemet a pályán. Azt már tudtuk a meccs előtt is, hogy a kékek nem juthatnak be az elődöntőbe, tehát a remény még élt, hogy mi viszont továbbmehetünk a csoportból! A lányok mindvégig igyekeztek lépést tartani az ellenféllel, mint a három játszmában ott voltunk a siker küszöbén, azonban sajnos nem valósultak meg az álmok: az olaszok nyertek 3-0-ra. Ez a vereség viszont azt jelentette, hogy a magyar junior válogatottnak minden reménye szertefoszlott a továbbjutásra.

 

– Mindhárom játszmában jól tartottuk magunkat a végjátékokig, sajnos ott a rutintalanságunk miatt nem jó megoldásokat választottunk, illetve nem mertünk bevállalni olyan megoldásokat, amik sikerre vezethettek volna. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, főleg Török Kata nyitásfogadását, illetve Németh Anett és a centereink eredményességét emelném ki – értékelt a szövetségi kapitány a hunvolley.hu-nak a mérkőzés után.

hunvolley.hu alapján: HAK
Fotók: Marcali Gábor