Győr+
2016.09.04. 15:31

Paralimpia 2016 – Megérkezett a magyar küldöttség második része

Helyi idő szerint szombaton éjszaka megérkezett Rio de Janeiróba, a szerdán kezdődő paralimpiára a magyar küldöttség második része.

A versenyzők, edzők és vezetők csoportja párizsi átszállással repült Budapestről a brazíliai nagyvárosba. Szerencsi Éva, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt mondta, a Budapest Airportnak és a francia fővárosban a konzuli szolgálatnak köszönhetően zökkenőmentes volt az útjuk, mindkét helyszínen megkapták a megfelelő segítséget.

A mostani csoporttal érkezett Rióba az atléta Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Csontos Piroska és Keresztesi Erika, az erőemelő Sztanó György és Mezei Katalin, a kerekesszékes teniszező Németh Roland, a triatlonos Boronkay Péter és a két sportlövő, Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula.

Az MPB tájékoztatása alapján a csapat fogadása kifogástalan volt, a versenyzőket rögtön a faluba szállították, ahol elfoglalhatták szállásukat. A magyar küldöttség első része már pénteken megérkezett a paralimpiára, s egyelőre a tapasztalatok jók.

“Jól érzik magukat, az ellátásra sincs panasz, edzenek, készülnek” – fogalmazott Szerencsi Éva.

A 43 fős magyar versenyzői csapat, és az összesen több mint 80 fős delegáció utolsó tagjai kedden kelnek útra Rio de Janeiróba.

 

(MTI)