Győr+
2016.09.05. 14:33

Folytassa Menház Színpad!

Szulák Andrea szórakoztató estjével indul szeptember végén a Menház Színpad új évada, majd többek mellett Kern Andrást, Csányi Sándort, Mácsai Pált, Pogány Juditot is láthatja a győri színházszerető közönség.

Második évadát kezdi meg Győr új színháza, a Menház színpad. Az elmúlt év tapasztalatairól és az előttünk álló időszak várható eseményeiről Gáti Oszkár igazgató számolt be hétfőn. Elmondta, 9 hónap alatt 127 előadást mutattak be, 45 féle produkciót, ezekre az estekre közel 10 ezren váltottak jegyet. Gáti Oszkár szerint az új színház a város lélektanát és szellemiségét erősíti.

 

A következő évadban is magasszínvonalú, minőségi, ízlésformáló előadásokat ígér az igazgató, igaz neveket még nem nagyon szeretett volna elárulni, hiszen sok produkcióra még tárgyalásban van, de valószínűleg a betegségéből felépülő Kulka János, vagy Pindroch Csaba előadását is láthatja majd a győri közönség. Havonta 2-3 új estet terveznek a 30-35 ismétlődő mellett. Az igazgató kiemelte: nem szeretne politizáló színházat csinálni, csak olyan előadásokra szerződik, amik a szakmai kritériumoknak maximálisan megfelelnek, úgy hogy azok vonzóak legyenek a nézők számára is.

 

 

A Menház Színpad nyitni kíván a gyerekek, a fiatalok, valamint a vakok és gyengénlátók felé. Havonta egy gyermek produkcióval várják majd a családokat, novemberben a Kis herceget tűzték műsorra. Az egyetemistákat is megszólítaná Gáti Oszkár, hiszen több mint tízezren tanulnak városunkban, számukra elsőként a Gyáva című kétszemélyes darabot hozza Győrbe a Menház Színpad. A történet egy drogos fiúról szól, aki igyekszik kijutni az anyagba zárt világból. Az előadás végén pedig a színészek és a résztvevők egy addiktológussal beszélgethetnek. A vakok és gyengénlátók számára is érthetőek, élvezhetőek lehetnek az előadások – véli Gáti szerint.

 

A színház tervei között szerepel, hogy rögzítik az előadásokat, melyeket később meg lehetne vásárolni. Drámapályázatot írnak ki ma élő kortárs szerzők bevonásával, amelyből felolvasó színházi bemutatót tartanak majd, a legjobbakból pedig kamara előadások születhetnek.

A Menház Színpad előadásaira jegyek tovbbra is Győr Plusz Média Baross úti pavilonjában, a Látogatóközpontban, és a Menház Színpadonn vásárolhatók.

Részletek a http://menhazszinpad.hu/ oldalon.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter