Győr+
2016.09.13. 09:13

Magyar éremeső lehet ma is – keddi előzetes

Akár éremesőt is hozhat a magyaroknak a kedd a riói paralimpián.

 

Az már biztos, hogy az asztaliteniszezők dobogós hellyel távoznak majd a Riocentro 3-as Pavilonból, mert Csonka András döntőt vív az S8-as sérültségi kategóriában. A 27 éves sportoló, aki oxigénhiánnyal született, s emiatt a jobb karját nem tudja használni, a kínai címvédővel, Csao Suajjal játszik majd magyar idő szerint 15.45 órától. Egy órával később a pingpongcsapat meglepetésembere, az autóbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült szegedi Major Endre az S1 bronzmérkőzésén lesz érdekelt, ellenfele a dél-koreai Nam Ki Von lesz.

A párbajtőrözők egyéni küzdelmeit rendezik a többszörös paralimpiai érmes Krajnyák Zsuzsannával, Dani Gyöngyivel, illetve az újonc Veres Amarillával és az utolsó pillanatban indulási joghoz jutott Mató Gyulával. A nap végén mindkét nemnél és minden kategóriában győztest hirdetnek.

Az uszodában a 200 vegyesen ezüstérmes Sors Tamás és Tóth Tamás (S9) 50 méter gyorson szerepel. Illés Fanni (S6) 400 méter gyorson, Ráczkó Gitta (S7) 200 méter vegyesen, Konkoly Zsófia (S9) pedig ugyancsak 50 méter gyorson próbál bejutni a délelőtti előfutamból az esti döntőbe.

Az atlétáknál kedden rendezik a T20-as kategória női 400 méteres síkfutás döntőjét, a három magyar, Csontos Piroska, Biacsi Ilona és Keresztesi Erika helyi idő szerint hétfőn este próbálja kiharcolni a fináléba kerülést.

Fotó: hosszabbitas.hu

MTI