Győr+
2016.09.16. 12:16

Duplázott Mimó – két bajnoki címet is besöpört idén a gyirmóti motokrosszos

Nem is sikerülhetett volna jobbra Varga Imre ’Mimó’ szezonja a magyar motokrossz-bajnokságban. A 17 éves gyirmóti srác nem talált legyőzőre a juniorok és a felnőtt MX2-esek küzdelmeiben sem. Mindkét kategóriában bajnok lett alig egy hete.

A hosszú évek kemény edzései és az ínségekkel teli lemondások szeptember 11-én meghozták a várt sikert a peresztegi Team HTS KTM ifjú titánja számára. Ifjabb Varga Imre – akit mindenki csak Mimónak hív – fiatalon került a magyar bajnokcsapat szárnyai alá, 2012-ben. Azóta sok hullámhegyet és völgyet megjárt, de ez mit sem számít, mikor bőséges pezsgőzuhannyal fogadja győri rajongótábora a gyáli verseny céljában.

A méltó ünneplést maximálisan kiérdemelte az új bajnok, aki egy ritkán látott bravúrt hajtott végre ebben az évben. A junior (21 év alattiak) és a felnőtt MX2-es kategória pontvadászatában is az élen végzett. Az ifjúsági bajnoki címet két héttel ezelőtt, Hódmezővásárhelyen már bezsebelte, a gyáli fináléra pedig úgy utazott el, hogy már csak két pontot kellett hoznia riválisaival szemben. De ő nem bízott semmit a véletlenre, a magyar bajnoki sorozat egyik legnehezebb pályáján újra megnyerte a kategóriáit, így kétség sem férhetett a végső sikerhez.

„Nehéz olyankor bármit is mondani, amikor egy régen dédelgetett álma megvalósul az embernek. Nem is tudok mást tenni, csak köszönetet mondani a csapatomnak, a családomnak, a szponzoraimnak, a barátaimnak és a szurkolóimnak, hogy mindig mellettem álltak. Nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre” – nyilatkozta meghatódva az új motokrosszbajnok.

Bár a magyar sorozat befejeződött, Mimó számára még korán sem ért véget a szezon. Várják az újabb, nehezebb feladatok. Két cseh bajnoki versenyen, a junior válogatott színeiben, és a kiskunlacházi magyar csapatversenyen is nyeregbe száll még idén az újabb dicsőségekért.

A peresztegi székhelyű Team HTS KTM tarolt idén az élsport kategóriában. Mimó két bajnoki címe mellé még az MX1-es elsőség is házon belül maradt, a 24 éves Szvoboda Bence révén. 2012 óta minden évben a HTS Team adja az aktuális élsportbajnokot a hazai motokrosszban. Kiss Márk, a csapat harmadik embere Mimó kategóriáiban pedig a második helyezéseket csípte el.