Győr+
2016.09.18. 19:26

Cigánymeggy lett Győr és a fesztivál pálinkája idén

A Réti Pálinkaház cigánymeggy pálinkája nyerte el idén Győr város és a Fesztivál pálinkája címet.

Lassan bezárnak a Dunakapu téri pálinkaházak. A közel húsz standnál, a 300 féle pálinka között idén is mindenki megtalálhatta a számára legfinomabb nedűket, vagy végigkóstolva a kínálatot, meggondolhatta és beszerezhette a hideg téli esték melegítő italát.

 

Az időjárás szerencsére kedvezett a hétvégi fesztiválnak, annak ellenére, hogy néha csöpögött az eső, a nap is kisütött a tér látogatóira. Akikből vasárnap sem volt hiány, mindkét belvárosi teret szép számmal felkeresték a családok, baráti társaságok, turisták és látogatók.

 

 

A pálinkakóstolás mellett voltak kézműves bemutatók, hallgathattak többek között moldvai népzenét, vagy Kárpát-medencei vonós népzenét, de a Dunakapu téren pedig fellépet a győri a Drapan’s Blue Devils, vidám hangulatú elektromos blues-bluesrock koncertjével.

 

A hétvége krónikájához tartozik, hogy szombaton este kihirdették a város és a fesztivál pálinkáját. Érdekesség, hogy tavaly is tarolt városunk fesztiválján az akkor depütáló pálinkaház. Irsai Olivér szőlőpálinkájuk lett a zsűri által legjobbnak ítélt nedű. A Réti Pálinkákat elsősorban a hagyományos gyümölcsfajtákból készítik a tulajdonosok, saját és a környék termelőinek gyümölcseiből.

Emellett a pálinkaház különlegességei, specialitásai az illatos szőlőpálinkák az Irsai Olivér és cserszegi fűszeres szőlőkből készült italok. Az Irsai Olivér szőlőpálinkájuk tavaly minden versenyt megnyert, ahol elindították. Többek között a VII. Quintessence Pálinkaverseny Champion díjasa is lett.A pálinkaház Tárnokrétiben egy felújított, műemlékjellegű régi magtár épületében működik 2009 óta, saját márkával, a Réti Pálinkával tavaly jelentek meg a piacon.

A hétfégi fesztivál korábbi eseményeről itt olvashatnak.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó. O. Jakócs Péter