Győr+
2016.09.19. 12:38

Templomszentelési búcsút tartottak Győr-Újvárosban

A győr-újvárosi Urunk színeváltozása templom felszentelésének 175. évfordulóját ünnepelte szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján.

Az ünnepi szentmise előtt a hívek a szervita nővérek vezetésével rózsafüzért imádkoztak Szűz Mária tiszteletére, majd 18 órakor megkezdődött a szertartás a nagytemplomban.

A legszentebb áldozatot Schmatovits János aranymisés székesegyházi prépost-kanonok, egyetemi tanár mutatta be, aki 1994 és 2000 között volt a templom lelkipásztora. Schmatovits – aki a győr-újvárosi Segítő Szűzanya ábrázolásával díszített miseruhát viselt – koncelebrált Ferling György, aki 2000 és 2003 között volt a templom plébánosa, Polgári László újvárosi görögkatolikus parókus és Zsebedics József, a jelenlegi plébános.

A szentmise zenei szolgálatát a templom szkólája végezte, akik a gregorián népénekek mellett a szentmise ordináriumaként Halmos László latin nyelvű Győri miséjét, Palestrina Jesu Rex admirabilis és Kodály Pange lingua című kórusművét énekelték.

Zsebedics József köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a nagy jubileum igazán méltó megünnepléséhez, majd János atya aranymisés áldásban részesítette a megjelent híveket.

A templom jubileuma alkalmából megjelent Zsebedics József plébános új könyve, melyben a győr-újvárosi Urunk színeváltozása és Szent József-templom történetét írta meg.

 

Forrás: Urunk színeváltozása templom