Győr+
2016.10.02. 13:50

Csaknem három évtizedet töltött a vízi közműnél

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték a közelmúltban Oross Sándort, a Pannon-Víz Zrt. főművezetőjét. Az ünnepelt, még fiatal szakemberként, a Győr Megyei Építőipari Vállalat művezetőjeként került jelenlegi munkahelyére, a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalathoz, 1987-ben.

A víziközmű-rendszerek építésében szerzett szakmai tapasztalatait kitűnően kamatoztatta a vízműnél. Több olyan közműrendszer van a megyeszékhelyen, melynek egykor építésében, később üzemeltetésében is részt vett.

A vízmű vállalatnál a kezdetektől fogva operatív hibaelhárítási feladatokat lát el. Szorgalma, hozzáértése és megbízhatósága folytán hamar bekerült abba a csapatba, amely Győr és a környező települések hibaelhárítási feladatait irányítja.

Az utóbbi évtizedben, nyugdíjba vonulásáig a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vízágazati hibaelhárítását irányította, 48 fő munkájáért és 160 ezer fogyasztót kiszolgáló rendszer hibaelhárításáért felelt.

Szabad ideje elsősorban családjáé, három unokája van. Hobbija a ház körüli kiskert, és a napi munka után a barkácsolás is kikapcsolódást jelent számára.

Pályafutása alatt több tehetséges fiatal munkatársat is kinevelt, azonban ilyen nyugodt, határozott, nagyfokú szakmai alázattal bíró kollégát nehéz lesz helyére találni. A győri vízhálózati részleg vezetését Takács László főművezető veszi át, aki hasonlóan nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakember.

 

Kép és szöveg: Pannon-víz