Házasság Hete Győr


2019-02-06 - 2019-02-16
ingyenes program

Két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Így van ez Győrben is.

Hirdetés

Íme a győri program:

Február 11. hétfő 18 óra: A Házasság Hete megnyitója – “Önzésből önátadás” – A házasságról őszintén beszél Krúdy Tamás a Nők Lapja vezető szerkesztője, újságíró és felesége Krúdy Zsófia a párKatt.hu keresztény társkereső vezetője a SZE Apáczai Karán (Liszt F. u. 42.)

Február 12. kedd 18 óra: “Szeretem őt” – Hűség és próbatétel a házasságban – Győri József gyermekorvos, lelkigondozó és felesége Győriné Széchey Rita szemorvos, író (többek között a „Boldog karácsonyt Rózmari”, a „Citromsárga pirospontok” és a „Szeretem őt” c. könyvek szerzője) előadása hallható az Evangélikus Öregtemplom, gyülekezeti termében (Petőfi tér 2.).

Február 14. csütörtök 14-17 óráig folyamatosan házaspárok megáldása katolikus, református, evangélikus lelkészek szolgálatával a Nagyboldogasszony Székesegyházban (Káptalandomb).

Február 14. csütörtök 18 óra: “Szürke vagy tarka: avagy a nem mindennapi házasság titkai” Tapolyai Emőke pszichológus, lelkigondozó előadása a Hajnalcsillag Közösségi Házban (Bisinger sétány 6.)

Február 16. szombat 10-13 óráig: Álmodozás, randizgatás… – Házasságról tiniknek – foglalkozás két korcsoportban (9-12 és 13-18 évesek). Biztos Szikla Program (biztosszikla.hu), vezetik: Reichert Tímea és Barnabás ifjúsági referensek a Hajnalcsillag Közösségi Házban (Bisinger sétány 6.).

Február 16. szombat 15-18 óráig: Társasjátékos délután kicsiknek és nagyoknak a Sas és Kos Társasjátékbolt támogatásával. Bejelentkezés szükséges, IDE kattintva teheti ezt meg! Helyszín: Klastrom Klub (Zechmeister u. 1.).

Február 17. vasárnap 17 óra: Ökumenikus záró zenés istentisztelet a Református templomban (Kossuth u. 9.).

Február 12-16. keddtől péntekig az esti órákban gyertyafényes vacsora házaspároknak a Kristály Étterem (Bartók Béla u. 9) (5 ezer Ft/pár)

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A Házasság Hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

további programok
2024-07-27

Tekerj a zöldbe!

Gasztrotúra a Szigetközben.

részletek
2024-07-27

Sztárokkal érkezik a Tóparty!

Az elmúlt évek színvonalát felülmúlva még változatosabb programokkal készülnek a szervezők.

részletek