Győr+
2016.11.16. 16:21

Együtt, egymásért a sportnapon is

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Esély Sportnapot Győrben, az önkormányzat támogatásával. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület fenntartásában működő, Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében, 15 városból összesen 22 csapat, 235 versenyzője érkezett a Magvassy Sportcsarnokba. A tízféle versenyszám mellett kiegészítő programok is várták a résztvevőket, akiknek lehetőségük volt az EYOF kabalaállatával, Hugoo-val is találkozni.

Bemelegítéssel kezdődött a 19. Esély Sportnap a győri Magvassy Sportcsarnok parkettjén. Szükség is volt az alapos átmozgatásra, hiszen egész nap versenyek sora várt a fogyatékossággal élőkre. Az önkormányzat kiemelten támogatta az eseményt, hiszen, ahogy Somogyi Tivadar alpolgármester fogalmazott, ez erkölcsi kötelessége volt a városnak.

– Ha mi azt mondjuk, hogy Győr egy sportos város, ha azt mondjuk, hogy a győri szociálpolitika országszerte híres és megérdemelten neves, akkor természetesen a fogyatékossággal élők sportnapját nekünk erkölcsi kötelességünk támogatni! – mondta az alpolgármester.

A rendezvényre ellátogatott Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület alelnöke is, aki a megnyitón kiemelte:

– Az a legfontosabb üzenete ezeknek a programoknak, hogy együtt játszhatunk, sportolhatunk és nagyon jól szórakozunk.

Az idei Sportnap különlegessége az volt, hogy a délutáni csapatversenyeken egészséges sportolók és fogyatékossággal élők közösen indultak. A sportolói hátteret a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kajak-kenusai biztosították. A 8 egyéni és 2 csapat versenyszámok mellett kiegészítő programok is várták a résztvevőket. Többek között mézeskalács díszítéssel, lufi hajtogatássá, csillámtetoválással készültek a szervezők, de akár a 2017-es győri EYOF kabalaállatával, Hugoo-val is találkozhattak a versenyzők.

Ficsór Dávid
Fotó: GYP