Győr+
2016.11.18. 13:38

A könyv varázsa töretlen – megnyílt a Győri Könyvszalon

Megnyílt a XVI. Győri Könyvszalon, az ország egyik legnagyobb vidéki könyvfesztiválja. Mától három napon át az irodalom és a könyvek fővárosa Győr, ám számos más érdekes kultúrális program is csábítja a látogatókat.

Több mint száz program, közel félszáz kiállító várja az érdeklődőket a Győri Nemzeti Színházba egészen vasárnap estig a XVI. Győri Könyvszalonba.

Dés László és Dés András muzsikájával nyílt meg a rendezvénysorozat, az ünnepségen Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a könyvbarátokat, elmondva, a város egyik kiemelt kulturális rendezvénye zajlik ezen a hétvégén. Szinte nincs is olyan hét a városban, hogy ne lenne valamilyen kutúrális témájú program, nem telik el úgy nap, hogy ne lenne egy színházi előadás, egy koncert, vagy akár egy felolvasó est. Éppen ezért, a számtalan remek fesztivál és program miatt döntött úgy a városvezetés, hogy megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az alpolgármester bízik abban, hogy olyan programokkal, mint amilyen a Győri Könyvszalon is, meg tudjuk mutatni Európának, hogy Győrben a kultúra pezseg.

A Könyvszalon minden évben egy ünnep. Annak a könyvnek az ünnepe, amelyet ma nagyon sokan ledegradálnak. A Könyvszalonra látogató tömeget elnézve azonban az látszik, hogy a könyv varázsa töretlen, a könyvet nagyon sokan szeretik továbbra is kézbe venni, és így elolvasni – fejezte be köszöntőjét Fekete Dávid.

 

Az idei Alkotói díjat Dragomán György, József Attila-díjas író, műfordító vehette át az alpolgármestertől és Rózsavölgyi Lászlótól, a OKSB elnökétől. A laudóció itt olvasható.

Meghirdették a Kortársasjáték című drámaíró versenyt Garaczi László,Pozsgai Zsolt és Zalán Tibor szerzők részvételével.

Korábbi cikkünk itt olvasható.

A részletes program itt található.

Szerző: Földvári Gabriella
Fotó: O. Jakócs Péter