Győr+
2016.11.19. 08:08

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Győrben

A győri hivatásos tűzoltókat pénteken este egy Árpád úti társasház földszinti lakásába riasztották, ahol megszólalt a szén-monoxid érzékelő.

A tűzoltók a gázkazán közvetlen közelében alacsony koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit, akik szintén vizsgálták a levegő összetételét, majd a gázkészüléket leválasztották a rendszerről. A mentőszolgálat a lakásban lakó két embert megfigyelésre kórházba szállította.

Az eset ismét ráirányítja a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések rendszeres karbantartásának, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára.

A biztonság növelése érdekében mindenkinek javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet! – tájékoztatott a Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

illusztráció