Győr+
2016.11.19. 12:32

Előadást tartott és fát ültetett Győrben a biztonságpolitikai szakértő

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség vendége volt tegnap Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, majd szombat délelőtt fát ültetett, hogy a teremtés természetbeli fontosságára hívja fel a figyelmet.

A szakember előadására rengetegen voltak kíváncsiak tegnap este hat órakor. Közel kettőszáz ember gyűlt össze a terembe, hogy részese lehessen a beszélgetésnek amelynek apropóját egy őszi népszavazás, több alkotmánymódosítási kísérlet és egy amerikai elnökválasztáson is adott. A közel 40 perces előadást követően interaktívra váltott a rendezvény, hiszen az egybegyűltek kérdéseire válaszolt Nógrádi György. A sikeres esemény ma egy faültetéssel folytatódott.

Rengetegen voltak a tegnapi előadáson

A Dózsa György rakparton ültette ma el Nógrádi azt a császárfát, amely hat év alatt 20 métert is képes nőni. Közkedvelt fajtáról van szó, hiszen virága csodás, méretei impozánsak. Az eseményen részt vett Horváth Gyula, aki a Jövőnk a magyar emberekért mozgalmat képviselte. Elmondta, számos faültetést szerveztek már közmunkások bevonásával, a lakókkal való egyeztetés után.

– Célunk, hogy még szebbé és élhetőbbé tegyük a környezetünket, ehhez pedig önerőből vállaltuk a fák elültetését is. Az IKSZ-nek is számos alkalommal segítettünk már, hiszen mi is osztozunk a keresztény szellemiségben – mondta el Horváth Gyula.

Persze nem csak a fásítási törekvésükben mutatkozik meg tenni akarásuk, hanem magukra vállaljak játszóterek karbantartását, gondozását is.

Nógrádi György, Horváth Ármin és a háttérben Horváth Gyula

Az IKSZ elnöke, Horváth Ármin kiemelte, hogy hagyományt szeretnének teremteni, ugyanis mostantól minden meghívott vendégük elültet egy fát, amelyről egy emléktábla is tanúskodik.

– Fontos, hogy kortársaink figyelmét felhívjuk a természet fontosságára és arra, hogy a teremtés mindenhol jelen van. Luther szavait idézve „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.” – zárta a fiatal elnök.

Nógrádi György, mielőtt elültette volna a nevezett fát, kiemelte, hogy Győr csodálatos város, építészetileg és hangulatilag is, majd kiemelte:

A sorban léő összes fát a Jövőnk a magyar emberekért társulás ültette el

– Megtisztelő, hogy én ültethettem el ezt a fát, itt a Duna parton,ebben a csodaszép környezetben. Jól éreztem magam Győrben, remélem nemsokára megint jövök – köszönt el a biztonságpolitikai szakértő.

HAK
Fotó: olvasó és Marcali Gábor