Győr+
2016.11.21. 17:45

Reformáció emlékéve – Rockzenével kombinált oratorikus passiót rendez Várkonyi Mátyás

Reformáció emlékéve - Rockzenével kombinált oratorikus passiót rendez Várkonyi Mátyás

 

A látványosnak ígérkező produkcióban a barokk hangzást a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint az Új Liszt Ferenc Kamarakórus fogja képviselni, a klasszikus zenei vonalat jeleníti meg a négy vezető szólista, Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor), valamint Gábor Géza (basszus) is – olvasható a Reformáció Emlékbizottság közleményében.

A darab közreműködői között van ugyanakkor a modernebb műfajokból érkező Horváth Charlie és Karácsony János, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár magyarországi ősbemutatójának szereposztásából is ismert Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál és Szemenyei János. A színpadi koreográfiáért a Fodor Zoltán által vezetett Inversedance társulat felel, a produkció jelmeztervezője Horváth Kata.

“Előadásunkkal egy olyan crossover jellegű, elektronikus zenével ötvözött színpadi művet kívánunk létrehozni, amelyben a szöveg értése megsokszorozza a zenei élmény hatását” – idézi a közlemény Várkonyi Mátyást, a Generál együttes vezetőjét, a Rock Színház alapító-igazgatóját. Mint írják, az előadással az elektronikus zenei fesztiválokra járó fiataloktól egészen a komolyzenét kedvelő idősebb korosztályig a zeneszerető közönség széles rétegeit szeretnék megszólítani.

A Messiás.ma című előadást a Reformáció 500 emlékév programsorozatának részeként láthatja a közönség április 25-én a Müpában. A budapesti bemutatót követően a szervezők további vidéki előadásokat is terveznek – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

MTI