Győr+
2016.11.26. 14:01

Nem csak fogyni vágyók váltottak életmódot

A végéhez közelít a Cutler Fitness első életmódváltó programja: jövő héten egy újabb Kardirexes állapotfelmérésen vesznek részt a tagok, ezzel pedig lezárul a hivatalos rész.

Az útnak persze ez még csak az eleje, rengeteget tanultunk az egészséges életmódról, amit most már egyedül, a saját igényeink szerint tudunk alkalmazni. A csoportot nagyon vegyesen alakította ki a program megálmodója, Freimann Sándor, fogyni, izmosodni vágyók, illetve különböző egészségügyi problémákkal küzdők egyaránt belevágtak. Két hete olvasóink megismerhették Polgár Pétert, aki azóta már 31 kilogrammos fogyásnál tart. Egy másik csoporttag, a 21 éves Óbermajer Erik viszont plusz 4 kilónál, ami szintén nagy siker. Ő lazán betartana egy fogyókúrás diétát, mert mindig is rossz evőnek számított, s ehhez jön még hozzá a gyors anyagcsere, így mindig vékony volt, ezen akart változtatni. „Viszont nem volt teljes a tudásom, edzegettem, de elég kitartó sem voltam” – meséli. Most heti 3-4-szer jár a terembe, 5 perc kardió után következik az egyórás súlyzós edzés. Az eredmény pedig gyorsan lett látványos, egy tónusos test, amihez persze a megfelelő étkezés is kellett. Egy nap körülbelül 500 gramm szénhidrátot kellene fogyasztania és több mint 200 gramm fehérjét, hogy elérje 68-ról az áhított 75 kilogrammot.

A 32 éves dr. Kiss Kolos a csapaton belül a metszethalmazt képviseli, egyszerre célja a testzsírszázalék csökkentése és az izomtömeg növelése. A kitartás nála is eredményeket hozott, a jelentős deréktáji karcsúsodást és izomtömeg-növekedést a környezete is észrevette. Sokan drukkolnak neki is, a munkahelyén a csoport indulásáról szóló cikkünket is kitették a kollégái, hogy el ne felejtse a célt. „Sokunk felmenői között van cukorbeteg vagy szív- és érrendszeri problémákkal küzdő. Hasonló életmódot követve, ránk is ez várhat, azonban ha kezünkbe vesszük a sorsunk és életmódot váltunk, akkor fittebb közérzetünk és egészségesebb életünk lehet” – mutat rá. A siker 70 százalékban a táplálkozáson múlik, Kolosnak a legnagyobb kihívást a napi tejadag lecsökkentése jelentette egy literről egy pohárra, a benne lévő egyszerű cukor minimalizálása miatt. „Napi ötször étkezem, a fehérjék mellett csak összetett szénhidrátot viszek be. Egy mintanapom például: reggel útifűmaghéjas zabkása vagy tojásfehérje sütve, nappal natúr csirkemell különböző körettel (friss zöldség, rizs, bulgur, fehér rántás helyett zabpehelyliszttel sűrített spenót, kuszkusz, csicseriborsó), este tonhal zöldséggel.” A lényeg, hogy beviszi az izomtömeg-növeléshez szükséges fehérjét és eközben a szénhidrátban szegényebb táplálkozás melletti fokozott izommunka hatására, égeti a zsírt, méghozzá mindenhonnan, hisz a közhiedelemmel ellentétben, lokális zsírégetés nincs.

„A program legnagyobb hozadéka, hogy azt a szemléletet kaptuk, hogy tudjunk helyes döntéseket hozni az élelmiszerek kiválasztásánál, az edzőterem pedig a folyamatos fejlődés és a sikerélmények tárházává vált számomra. Eddig is remek alvó voltam, de kiváltképp az osztott edzéstervű tréningek után igen mélyen alszom, ugyanakkor kipihenten, fitten ébredek.”

Zoljánszky Alexandra

Fotó: O. Jakócs Péter

 

Korábbi cikkeink az életmódprogramról:

Elindult a Cutler életmódváltó programja

Egy szénhidrátfüggő fogyókúrás naplója (részlet)

Egy életmódváltó fogyókúrás naplója (részlet 2.)

Az életmódváltók nem adják fel, ugye?

Az életmódváltás továbbra is súlyos

Óriási sikerek az életmódváltó klubban