Győr+
2016.11.25. 19:58

Adventi fényárban ragyog a győri belváros

Idén is eljött, amire egész évben nagyon sokan várnak Győrben és a környéken élők is: megnyitotta kapuit az adventi vásár, felgyulladtak az ünnepi fények, forralt bor illati tölti be az utcákat. Várjuk együtt a karácsonyt!

Az ünnepséget a Széchenyi téren felállított színpadon tartották, ahol a Liszt Ferenc Zeneiskola kamarakórusának műsorát is meghallgathatták az emberek, illetve Dudás Dorottya Radnóti,- és Latinovits-díjas versmondó is színpadra lépett.

A történelmi egyházak képviseletében először Jánosi Attila az Öregtemplom evangélikus lelkésze, majd Bognár István atya, irodavezető és a Székesegyház plébánosa, végül Varga B. Árpád református lelkész mondták el gondolataikat az adventi időszakkal kapcsolatban, illetve áldották meg a vásárt.

Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta: idén is összehangolt munka eredménye, hogy a város díszbe öltözött

– Az advent és a karácsony hangulatát leginkább a szeretet, a nyitottság és az alázatosság hozza meg. A szeretet akkor a legigazibb, ha látjuk a másik ember boldogságát. Kollégáimmal az önkormányzatnál mi is így készültünk az idei adventi vásárra, fesztiválra. Mindenkinek áldott és szép adventi készülődést kívánok! – hangsúlyozta a polgármester.

Ezt követően idén először látható volt a fényjáték, majd az egész Széchenyi tér ünnepi fénybe öltözött. Az emberek szétszéledtek, sokan a vásárban nézelődtek, míg mások a gasztronómiai élvezeteknek hódoltak, vagy megkóstolták a forralt borokat.

Az adventi forgatok első napjára sokan voltak kíváncsiak

A Dunakapu téren is felpezsdült az élet, megnyitottak a faházat és az este 6 órakor kezdődő Hamupipőke című jégrevüvel a jégpályát is felavatták.

Hamupipőke a Dunakapu téri jégpályán

Győr ma estétől ünnepi fényben ragyog, az adventi készülődés, a vásár remek alap lehet a közös, szeretetteljes ünneplésre majd ha elérkezik a karácsony…

Az idei jótékonysági faházról IDE kattintva olvashat!

HAK
Fotó: O. Jakócs Péter