Győr+
2016.11.29. 17:35

A sport különleges ereje

Az adventi időszak és a karácsony közeledtével szerencsére sokan próbálnak akár egy-egy játékkal, ruhákkal vagy élelmiszerekkel segíteni azokon, aki rászorulnak. A jóakarás a sport világában talán még természetesebb. A GYAC atlétika szakosztálya, Kószás Kriszta főszervezésében megmutatná

„December 4-én szervezzük meg a Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai versenyét – mesélte Kószás Kriszta. Ez egy hat helyszínből álló viadalsorozat, amely idén is Győrben zárul. Egy évben két terem-, két mezei- és két pályaverseny van az U13-es és U11-es korosztály számára. Az idei évre több különlegességgel is készülünk, az egyik az, hogy megmutassuk együtt mire is vagyunk képesek. A Győr Sharks-tól, azaz az amerikai foci csapattól kaptunk egy tippet, amelyhez csatlakoztunk. Egy jótékonysági akciót szerveztük meg városunkban is, amely a „mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban” elnevezést kapta. Fontosnak tartom, hogy a sport erejével segítsük és úgy gondolom, ha tényleg hiszünk benne sokáig eljuthat egy jó gondolat. Az a plakát, amit erre a felhívásra készítettünk is sok embert mozgatott meg. Például Miskolcról is kaptam egy üzenetet az ottani régiós vezetőtől, hogy olvasták a kezdeményezésünket és csatlakoznának hozzá, így most ők is megszervezik a gyűjtést a saját versenyükön. Ennek köszönhetően még egy régiót be tudtunk vonni a jótékonyságba és még több emberért tehetünk. Persze az amerikai focisok is megcsinálják a saját kis gyűjtésüket és Becs Lászlóék fognak nekem is segíteni elszállítani a megfelelő helyre az adományokat.”

 

 

Persze a nap az atlétikáról szól főként, hiszen több száz gyermek méri össze erejét. A fiatalok a spintváltót követően körforgásos rendszerben medicinlabda dobásban, hármasugrásban valamint hosszú gátváltóban mutatják be tudásukat.

 

 

„Egy közös összefogás valójában ez is, hiszen a klubból nagyon sokan, edzők és sportolók is segítenek a lebonyolításban, szervezkednek, bíráskodnak – tette hozzá Kriszta. A verseny végeztével persze a kiderül kik lesznek a legjobbak, ám mindenki kap ajándékot, az első három csapat pedig érmet is, ha minden jól alakul a Mikulástól. Ez mellett egy másik újdonság az, hogy külön köszöntjük az újoncokat. A 2004-es születésű atléták januártól ugyanis belépnek a Magyar Atlétikai Szövetség versenyrendszerébe és innentől már ugyanolyan szabályok szerint méretnek meg a pályán, mint a felnőttek. Ez már rendes atlétika verseny lesz, nem ez a játékos forma, ami ezen a viadalon van. Ezeket az atlétákat egy ajándék pólóval is üdvözöljük köztünk, amin az újonc lettem felirat szerepel. Ez egyfajta jelképes befogadás ebbe a világba és egyben bíztatás is, hogy folytassák és maradjanak köztünk.”

 

Fotó: gyac.hu; Kószás Kriszta facebook