Győr+
2016.11.29. 18:24

A kapacitásépítés jegyében tanácskoztak Győrben

Tizenegy európai régió képviselője érkezett a győri rendezvényre, amit a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. szervezett a Famulus Hotelben. A konferencia a vidéki térségekben működő kis-és középvállalkozások információs és kommunikációs technológia fejlesztésével kapcsolatos lehetőségekről szólt.

A Győrben zajló nemzetközi tanácskozás célja volt, hogy felhívja a figyelmet nemzeti szinten, mennyi új lehetőséget teremthet a vidéki térségekben működő KKV-k ICT használati képességeinek/készségeinek fejlesztése.

A Famulus Hotelben rendezett szemináriumon magyar és külföldi előadók prezentáltak a témában.

A Pannon Novum Kft. által életre hívott rendezvényt egy projekt keretében tartották, amely olyan közpolitikát céloz fejleszteni, amely népszerűsíti az információs és kommunikációs technológiák (ICT) használatához szükséges képességeket a vidéki kis- és középvállalkozások között, ezáltal segítve őket, hogy teljes mértékben kihasználják a digitális piacok adta lehetőségeket és élvezzék a digitális gazdaság előnyeit.

A projekt célcsoportját képezik a vidéki kis- és középvállalkozások, továbbá az őket segítő ernyőszervezetek, valamint a szakpolitikát alakító szereplők. A projektben 12 partner dolgozik együtt Bulgáriából, Horvátországból, a Cseh Köztársaságból, Finnországból, Németországból, Görögországból, Magyarországról, Lettországból, Norvégiából, Lengyelországból és Spanyolországból.