Győr+
2016.12.03. 17:46

Tabi Kazu meséje a képzeletre hat

Mesélők könyve címmel jelent meg Tabi Kazu első nyomtatott kötete, amely első pillantásra fantasy-nak látszik, hiszen különleges világba kalauzol el, ahol az olvasó csodás lakókkal, például sárkányokkal is találkozik.

A regény egy magányos fiúról szól, aki találkozik egy sárkánnyal. Szoros barátságot kötnek, s a közös útjuk során megismeri önmagát, az életfeladatát. „Áradó, sodró cselekmény, a szereplő lények nagyon emberi és nagyon képzeletbeli vonásainak párhuzamos fel-felvillantása, eredeti, fordulatos ötletek, a szépség és a mélység folyamatos jelenléte  jellemzik a regényt. Belemerülve az olvasásba, már nem gondolunk arra, besorolható-e és hová, a mű, inkább az kerül egyre jobban előtérbe – egy-egy mondat, egy-egy kép –, amit felidéz bennünk a szöveg, annak ellenére, hogy a világ, amibe betekinthetünk általa, nyilván nem a mi most megélt világunk, mégis nagyon sok lelkünkre ereszteni valót tartalmaz a jelenkor, a mai ember számára. Élvezhető a regény meseként is, de több rétegű, mint a legjobb történetek általában, és sokkal többet nyújt egy jó történetnél a nyitott gondolkodású emberek számára” – olvasható Herendi Anna ajánlójában.

 

 

A szöveg erősen megmozgatja az olvasó fantáziáját, de a képzeletet a szerző nyolc saját készítésű illusztrációval is segíti. Az olvasó pedig azt is örömmel tapasztalhatja, hogy a megszokottól eltérően, a történet végén még nincs vége az élménynek, mert még néhány rövid fejezet egészíti ki a könyvet, kerekebbé téve azt, megvilágítva néhány részletet.

A szerző győri, és gyerekkora óta érdeklődik az ázsiai kultúra iránt. A Mesélők könyvét korhatár nélkül mindenkinek ajánlja, aki szeret elmerülni a fantázia birodalmában, aki szereti a sárkányokat, és aki néha-néha eltűnődik az élet dolgain.

A könyv itt vásárolható meg.

(x)