Győr+
2016.12.02. 18:14

Diótörő az Árkádban – fotókkal!

Csodának lehettek tanúi azok, akik pénteken este a győri Árkádban sétálva bepillantottak a Győri Balett Diótörő című előadásának flashmobjába.

A Győri Balett táncművészei mellett a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett növendékei léptek színpadra, ízelítőt adva, kedvet csinálva a legújabb, nagyszabású produkciójukhoz.

Csajkovszkij zenéjére ifj. Harangozó Gyula készített táncjátékot a Győri Balett számára.A koreográfus és rendező ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas magyar táncművész, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, aki a Bécsi Operában korábban nagy sikerrel játszott Diótörő rendezése alapján a díszlettervező Dmitrij Simkinnel és a jelmeztervező Velich Ritával együtt egy új, látványos előadást állít az arénák színpadára.

Huszonegyedik századi Diótörő táncjátékot álmodott színpadra a koreográfus, Pókember, Barbi, Robot táncolnak, és egy videojátékon keresztül védi meg Diótörő herceg az Egér királytól Klárát. A táncjátékot a hazai arénákban mutatják be decemberben, elsőként a győri Audi Arénában 10-én, két előadáson 13.30-tól és 18 órától. A műsorban fellépnek a Moszkvai Bolsoj Balett szólistái is.

A bevásárlóközpontban tartott bemutató végén lehetőség volt a szereplőkkel fotózkodni is, a rajongók nagy örömére.

 

Szerző: F.G.

Fotó: Orosz Sándor