Győr+
2016.12.05. 09:23

Boruljunk fehérbe!

A Csikóca Művészeti Műhely legújabb kiállításán olyan mesebeli világba csöppenhetünk, ahol csak egy-egy szín dominál, melyen átsugárzik a fehér, így téve földöntúli látomássá az egyes képeket.

Rofusz Kinga mesekönyv illusztrátor neve ismerős lehet a kisgyermekesek körében, többek mellett 2010-ben elnyerte Az év illusztrátora díjat az Irijám és Jonibe című verses mese illusztrálásáért. Az ő munkáit csodálhatjuk meg a Káptalandombi kiállításon.

A győri tárlaton három könyvének az anyagából mutat be ízelítőt, a Grimm mesékből, a Kapitány és Narancshalból, valamint az Emlékfoltozókból láthatunk képeket.

 

 

A Boruljunk fehérbe cím ellenére, a tárlat nem kötődik a téli ünnepkörhöz, ha a képekre nézünk, mégis az az érzésünk támad, hogy egy téli tájat látunk, ahol nincsenek élénk színek, csak egy-egy piros, kék vagy zöld szín dereng fel.

A kiállításhoz hagyományosan interaktív játékok kapcsolódnak, „kutathatunk” a fenyőfák között, „megkereshetjük” az elbújt manót, vagy rajzolhatunk a „hóba”.

 

 

Januárban a farsangra, februárban már a tavaszra készülődve rendeznek a tárlathoz kapcsolódó műhelyfoglalkozásokat.

A tárlat február 26-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben (Apor Vilmos püspök tere 2.).

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor