Győr+
2016.12.06. 15:26

Almási Éva betegsége miatt adta át győri szerepét

Almási Éva betegsége miatt Töreky Zsuzsa vette át Murzaveckaja szerepét Osztrovszkij Farkasok és bárányok című vígjátékában – kaptuk a hírt kedden délután a Győri Nemzeti Színháztól.

A művésznő teljes felépüléséig Töreky Zsuzsa játssza majd a szerepet, a Győri Nemzeti Színház társulata mielőbbi gyógyulást kíván Almási Évának és sok sikert a beugrást vállaló Töreky Zsuzsának – olvasható a rövid közleményben.

A darabot szeptemberben mutatták be a teátrumban a Nemzet Színészével, Almási Évával a Kossuth-díjas Valló Péter rendezésében.

 

Töreky Zsuzsa veszi át a szerepet

 

Ők sokszor dolgoztak már együtt, a Farkasok és bárányokban is, néhány éve a Radnóti Miklós Színházban. „Amikor egy darabnak vége, az agyam mindig kisöpri a szöveget. Elő kellett tehát hívni, ráadásul ezen a hatalmas színpadon egészen máshogy kell mozogni, de ami igazán meghatároz egy előadást, azok a partnerek” – nyilatkozta akkor a Győrplusznak a művésznő és arról is beszélt, jól érzi magát a győri társulattal, fantasztikus kollégákat ismert meg, Valló Péterrel pedig élvezetes próbálni. „Minden szerepben maradnak fehér foltok, amiket nem tud a színész megoldani. Örülök, hogy újból eljátszhatom ezt a karaktert, mert most ezeket a fehér foltokat segít megtalálni a rendező” – magyarázta és kifejtette, minden negatív figura sebezhető is, s korábban nem talált meg minden okot, amiért Murzaveckaja ilyen keménnyé vált. „A gyanakvó ember valahol mindig gyenge, a nyitott viszont erős. Ez az asszony mondja egyszer: a másik ember lelkébe sosem látunk bele.”

Az 1875-ben íródott, pergő párbeszédekben gazdag vígjáték egy orosz kormányzóságban játszódik, ahol Murzaveckaja földbirtokosnő éhes farkasként fal fel mindent, ami a másé. De akadnak nála ravaszabb, nagyobb étvágyú farkasok is – báránybőrbe bújva vagy anélkül. A harsány humorú társadalmi szatíra nyelvezetét és hőseit egyaránt gúnyos irónia jellemzi.

 

Z. A.