Győr+
2016.12.07. 00:35

A győri lányok megmutatták: ők a világ legjobbjai! – videókkal, fotókkal

Öt érmet - köztük három aranyat - nyert a magyar küldöttség a WBPF szervezet Thaiföldön rendezett fitnesz- és testépítő világbajnokságán. Kálmán Csilla és Palecian Judit nem csak Magyarországnak, hanem Győrnek is dicsőséget szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krassalkovics Zsófia fitnesz kategóriában első lett, a sportmodell kategóriában pedig másodikként zárt Kálmán Csilla mögött. A győri lány tehát a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ezzel valósítva meg álmait. Csilla egyértelműen megérdemelt győzelmet aratott.

Középen Kálmán Csilla!

“Életem egyik legszebb, legmeghatòbb pillanata volt, amikor szombaton megnyertem a WBPF világbajnokságot Thaiföldön, és a teremben mindenki állva hallgatta végig a magyar himnuszt, miattam, miattunk.” – írta Kálmán Csilla a közösségi oldalán.

A magyar lányok nagy pillanata…

A 45. születésnapját Pattayán ünneplő Palecian Judit az atletikus fizikumúak között pályafutása 11. vb-címét gyűjtötte be, míg Zsigmond Regina címvédőként bronzérmesként zárt a modellkategória mezőnyében.

Paleciantól mindenki aranyat várt, hozta is a kötelezőt a kiváló sportolónő, aki nem csak Győrben de az egész országban sokak példaképe kitartásban, akaratban és elszántságban. Bomba formája senkit nem lepett meg, többen vissza is léptek a versenyzéstől, amikor szembesültek a magyar hölgy felkészültségével.

Mindenki Juditot ünnepelte!

Ráadásul a magyarok meglepetéssel kedveskedtek társuknak: elintézték, hogy amennyiben Judit világbajnok lesz, a színpadon köszönthessék fel születésnapja alkalmából. A szervezők belementek, így a 11. aranyérem mellé egy felejthetetlen születésnapi ajándékot is kapott a győri sportoló. Ráadásul a helyieket sikerült annyira meglepni, hogy közönség soraiból sokan megkönnyezték az éremátadót, a himnuszt és a torta átadást.

Palecian Juditot a színpadon köszöntötték fel a magyarok!

A magyar küldöttség ezúttal a szokásosnál jóval kisebb volt, tíz versenyző indult, de a nők így is harmadik helyen végeztek a csapatversenyben.

Ez volt a WBPF 8. világbajnoksága, jövőre a tervek szerint Mongólia lesz a házigazda.

Kálmán Csillával készült korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatja el!

MTI/GYP
Fotók: Facebook és WBPF