Győr+
2016.12.07. 15:32

Kiderült a szlovák jégkorongozó halálának oka

A vizsgálat során kiderült, gyógyszer-túladagolás okozta a korábbi szlovák válogatott jégkorongozó, Marek Svatoš halálát. A boncolási eredményekből kiderült, hogy a 34 évesen elhunyt hokis vérében kodein, morfin és erős antidepresszáns gyógyszer maradványait találták.

Svatoš november 5-én halt meg, coloradói házában felesége talált rá. A Denver Post napilap értesülése szerint az egykori csatárnak drogproblémái voltak, korábban heroint is szedett, elvonókúrán is részt vett. Valószínűsíthető, hogy Svatoš erős depresszióban szenvedett, és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta. Halálát a Xanax nevű antidepresszáns gyógyszer kodeinnel és morfinnal való együttes használata okozta. A szlovák rendőrség a helyszínen drogfogyasztásra utaló eszközöket is talált.

 

Svatoš pályafutása csúcsán az NHL-ben a Colorado Avalanche csapatában játszott, később a Nashville Predators és az Ottawa Senators játékosa is volt. A tengerentúlról hazatérve az orosz KHL-ben szereplő pozsonyi Slovanban is próbálkozott, majd visszatért nevelőegyesülete, a HC Košice csapatához. Válogatottként játszott a 2006-os olimpián és a 2010-es vb-n, junior világbajnokságon gólkirály is volt.

 

Marek Svatoš 2008-ban nősült meg, két gyermek édesapja volt.

 

ujszo.com

foto:ujszo.com