Győr+
2016.12.07. 16:48

Mága Zoltán újra adományozott

Idén is meglátogatta a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekeket Mikulás napja alkalmából Mága Zoltán hegedűművész, aki több mint 300 ajándékcsomagot adott át a betegeknek.

A hegedűművész Mikulása csokoládéval, mogyoróval, mandarinnal megrakott csomagokkal, plüssállatokkal és játékokkal érkezett meg a Heim Pál Gyermekkórház ebédlőjében rendezett karácsonyi ünnepségre, amelyen a kórházban kezelt gyerekek és szüleik mellett az intézmény vezetősége is részt vett.

Mága Zoltán az újságíróknak elmondta, hogy idén ősszel mintegy 100 millió forint értékben, több mint 10 ezer embernek nyújtott segítséget a Hangok és Harangok című klasszikus zenei fesztiválsorozatán keresztül, amelynek bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház számára egy több millió forintos életmentő orvosi műszert ad át még a karácsonyi ünnepek előtti napokban.

A művész az elmúlt két évtizedben számos jótékonysági koncerten gyűjtött egészségügyi intézmények működésének segítésére vagy egy-egy beteg gyerek gyógykezelésére.

Mága Zoltán elmondta, rendkívül fontos, hogy ha csak aprósággal is, de örömet tudjon szerezni azoknak a gyermekeknek, akik kórházban kénytelenek tölteni az ünnepnapokat, éppen ezért látogat el hozzájuk Mikuláskor, karácsonykor, húsvétkor és gyermeknapon is.

 

MTI