Győr+
2016.12.12. 17:35

Plüssmacikat gyűjtöttek az Országos Mentőszolgálatnak

Húsz évvel ezelőtt Győrből indult útjára az ötlet, hogy gyűjtsenek játékmacikat az Országos Mentőszolgálat mentőautóiba azoknak a gyerekeknek, akik balesetet szenvednek. Az idén ötödször újították fel a kezdeményezést. Nagyon sok győri, közöttük Borkai Zsolt polgármester is élen járt a példamutatásban.

Húsz éve is éltek olyan emberek Győrben, akik valami szépet és jót akartak tenni – idézte fel a kezdetet Borkai Zsolt polgármester, aki úgy vélekedett, a mentőautóba kényszerülő gyermekek sokkal kisebb stresszel viselik a megpróbáltatásokat, ha a kezükbe adnak egy plüssmacit.

A polgármester örömmel nyugtázta, hogy a határon túlról és érkeznek felajánlások, majd azt kívánta, ne legyen olyan nagy szükség a macikra, mert ez azt jelenteni, hogy kevés gyermeket ér baleset.

A szolgálatnak nevében Ozsváth Kálmán kommunikációs munkatárs köszönte meg a felajánlásokat. Nyolcezer kollégájának munkáját méltatva elmondta, egy millió kilométert tesznek meg az autókkal évente és ezer embert élesztenek újjá.

 

Magánszemélyek mellett az ETO kézilabdázói és focistái, valamint az ötletgazda E-Kart Ring csapata is hozzájárultak a nemes kezdeményezés sikeréhez.

Eddig országosan közel húszezer plüssmackó gyűlt össze.

KT
Fotó: Marcali Gábor