Győr+
2016.12.14. 15:47

Élményt adtak a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Nyolcvan hátrányos helyzetű fiatalt látott vendégül a Pannonhalmi Tájegység Vállalkozók Egyesülete és a győri Rotary Club kedden a Hotel Konferenciában.

Balogh László ötlete nyomán a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei és nevelőik kaptak adventi vacsorát. A kezdeményező célja, élményt adni a nehéz sorsú gyerekeknek, akik ilyenkor az adventi időszakban még jobban örülnek a hasonló felajánlásoknak. Egyébként tavaly találta ki, hogy ő maga, barátai segítségével megszépíti a hátrányos helyzetű lurkók karácsonyvárását. 2015-ben 30 fiatalt láttak vendégül, a kezdeményezésnek pedig nagy sikere volt. Ezért idén is folytatódott az akció.

A vacsora mellett beszélgetés, két dj fellépése és Gáspár Laci személyében sztárvendég is várt a 3–18 éves fiatalokra.

„Nem véletlen, hogy Gáspár Lacit hívtuk meg Győrbe, ő jó példa lehet a nehéz sorsú gyerekek számára, hogy ők is bármire képesek lehetnek” – mutatott rá Balogh László.

„A gyermekvédelmi központ igazgatója, Háromszéki Ildikó nagyon jó partnernek bizonyult, engem pedig rotarys társaim, a megyei VOSZ és a pannonhalmi vállalkozók is segítettek, hogy kicsit meg tudjam szépíteni a gyerekek karácsonyvárását” – emelte ki Balogh László és hozzátette, a mostani akció több mint félmillió forintba került, de ebben az esetben a pénz nem számít, csak a meghívott fiatalok mosolya a fontos.

„Szeretném, hogy minden évben legalább egyszer, de akár többször is hasonló élményt tudjunk nyújtani az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű gyerekeknek” – zárta szavait Balogh László.

A megható témával a mai Győr+ Híradó is foglalkozik, nézzék meg az adást!

ZKÁ
Fotó: O. Jakócs Péter