Győr+
2016.12.14. 21:06

7 arany 2 ezüst 2 bronz

Tizenharmadik alkalommal találkoznak a legjobb úszók rövidpályás, vagyis a normál 50-es helyett 25 méteres medencében zajló világbajnokságon, amelynek idén a kanadai Windsor adott otthont.

A magyar csapat 15 fős küldöttséget nevezett, így tíz férfi és öt női úszó utazott el a viadalra. Hargitay András szövetségi kapitány korábbi nyilatkozatában elmondta, előzetesen mindenkitől legalább döntős szereplést várt, ezt nem tudták teljes mértékben teljesíteni az úszóink, ám az eredménnyel nem lehetnek azért elégedetlenek. Magyarország ugyanis – akárcsak két éve, Dohában – a második helyen zárt az éremtáblán Egyesült Államok mögött. Hosszú Katinka révén 7 arany- és két ezüst, valamint Bernek Péter és Verrasztó Dávid által 1-1 bronzérmet szerzett a magyar küldöttség.

A csapatban ott volt a Győri Úszó SE két versenyzője, Jakabos Zsuzsanna és Lobanivszkij Maxim is, akik számra fele-másan sikerült a szereplés. Maxim 100 és 50 méter gyorson indult, előbbi távon nem jutott tovább a selejtezőből, utóbbin viszont egyéni legjobbját beállítva 21.52-vel futamában az ötödik lett, összesítésben a 11. helyen végzett. Ez mellett két váltóban is vízbe szállt a győri úszó, a Lobanovszkij, Földházi, Márton, Barta összeállítású férfi 4×50 méteres gyorsváltó 1:29.44 perceses eredménnyel a 11. helyen végzett. Ugyanezen váltó vegyes verziójában pedig hetedikként zárt a Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn négyes. Jakabos egyéni számaiban, 100 gyorson tizenegyedik, 200-on pedig kilencedik, míg 200 vegyesen nyolcadik lett.

 

Fotó: musz.hu