Győr+
2016.12.15. 16:36

Csúcsrészvétel a győri úszóbajnokságon

Minden eddiginél több, a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint 27 ország 850 versenyzője áll rajtkőre a hetedik alkalommal kiírt, szombatig tartó győri SCITEC Open elnevezésű úszóbajnokságon, amelyen a sportág legsikeresebb hazai képviselői is megméretik magukat.

„Büszkék vagyunk, mert Magyarországon ilyen nagy úszóverseny még soha nem volt, közel azonos a versenyzői létszám, mint egy Eb-n vagy Vb-n. Szám szerint: 27 ország, 850 versenyző, 10.000 rajt. Hazánkban és Európa más országaiban is nagyon nehéz uszodát bérelni akár egynapos versenyre is, a VII. Győr SCITEC Open úszóbajnokság pedig egy négynapos sorozat, amelyen valamennyi olimpiai számban el tudnak indulni az úszók, emiatt egyedi a formátuma, és ettől vonzó a sportolók számára. Nagy értéknek tartom, hogy győri versenybírókkal, magyar időmérőkkel sikerül egy ilyen színvonalas versenyt megvalósítani. Ez a verseny kiváló főpróbája a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak” – hangsúlyozta Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya, a Győri Úszó SE vezetőedzője.

A SCITEC Magyarország, mint névadó szponzor idén harmadik alkalommal támogatja a bajnokságot, a hagyományt a jövőben is folytatni kívánja. „Rendkívül fontos számunkra ez a verseny és általában az úszósport támogatása is, hiszen a sportágban néhány század vagy tized százalékos javulás is sokat jelent, ebben pedig a táplálék-kiegészítőkkel rendkívül jól tudunk segíteni a versenyzőknek. A sportolók közül sokakkal kiváló személyes kapcsolatot ápolunk és remek érzés osztozni a sikereikben” – hangsúlyozta Szász Máté, a SCITEC Magyarország kereskedelmi igazgatója. „Győr kiemelten fontos partner számunkra, egyre szorosabb kapcsolatot ápolunk a várossal, valamint előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál támogatása kapcsán is” – emelte ki Szász Máté.

A windsori rövidpályás úszó világbajnokságról alig két napja hazatért Jakabos Zsuzsanna olimpikon, a Győri Úszó SE kiválósága bár nem indult a VII. Győri SCITEC Openen, de mivel Győr számára a hazai pálya, ezért a medence szélén drukkolt úszótársainak, és örömmel találkozott a legfiatalabb reménységekkel is, akik szép számmal vesznek részt a négynapos rendezvényen.

Kapás Boglárka olimpikon betegség miatt kihagyta a kanadai vb-t, így számára igazi felüdülés a győri verseny. „Nagyon jó érzés itt lenni, mert pár hete nem tudtam versenyezni, így legalább kiadhatom magamból, ami bennem van. Boldog vagyok, mert az idei volt a pályafutásom legsikeresebb éve, ezt talán majd négy év múlva tudom felülmúlni. A jövő évet edzőtáborokkal kezdjük, és a világbajnoki felkészülés lesz a legfontosabb esemény. Reálisan nézve ott még nincs esélyem az aranyéremre, de az ezüstöt nagyon szeretném, a következő olimpián pedig mindenképp a dobogó legfelső fokára szeretnék állni” – mondta Kapás Boglárka.

Verrasztó Evelyn szintén alig pár napja érkezett haza Kanadából, és szezonzáró versenyként indult a VII. Győr SCITEC Openen. „Az első reggel meglepően jól sikerült, próbálom ezt a pozitív hozzáállást továbbvinni az elkövetkezendő napokra. Szeretnék eredményesen versenyezni, és azzal a nyugodt tudattal akarok elmenni az ünnepekre, hogy jó időket úsztam; ez az elsődleges cél. A verseny után már csak a karácsonnyal foglalkozom, és bár közben lesz néhány edzés, de inkább pihenni szeretnék, mert január közepén ismét új megmérettetések jönnek” – mondta Verrasztó Evelyn.