Győr+
2016.12.16. 17:01

Közel 250 kiló zsírtól szabadultak meg az életmódváltók

Tizenegy hét munka, küzdés és kitartás eredményeként közel 250 kilogrammtól szabadult meg a Cutler Fitness életmódváltó programjának 32 tagja.

A legnagyobb súlyt a lapunkban is bemutatott Polgár Péter adta le, a mintegy három hónap során negyven kilogrammal lett kevesebb. „Kitartást, hitet, erőt és szenvedélyt adott a program: kitartást a mindennapokhoz, az étkezéshez, az edzésekhez. Hitet, hogy végre higgyek magamban, hogy képes leszek bármire. Erőt, hogy a holtpontokat átlépve folytassam az utam, amire tereltek. Szenvedélyt, mert aki ebbe egyszer belekóstol, annak szenvedélyévé válnak a vasak és az egészséges életmód” – mondta a program után, aminek útmutatásait továbbra is követi.

 

 

A hölgyek közül Dénes Viktória fogyott a legtöbbet, több mint húsz kilót. „Először rettegtem bemenni a terembe! Féltem, mit gondolnak, mondanak majd rólam, vajon bírni fogom? Azt hittem, nehéz lesz, de nagyon… És igen! Nehéz volt, de mégis könnyebben ment, mint vártam. Aztán elkezdtem élvezni! Jött a siker, a pozitív visszajelzések, láttam a tekintetekben az elismerést, és ez fantasztikus érzés! Kaptam barátokat és példaképeket, illetve rengeteget tanultam. Nincs visszaút, hihetetlen húzóerő volt és marad is a csapat és mestereink. Hiszen egy boldogabb, egészségesebb, erősebb, elszántabb, csinosabb nő lettem” – hangsúlyozta.

 

 

Természetesen nem csak fogynivágyók vettek részt az életmódváltásban, hanem az vékony testalkatú, izmosabb testre áhítozók is sikerrel abszolválták a tizenegy hetet. A program állapotfelméréssel indult és zárult, ami igazolta, nem csak úgy érzik az életmódváltók, hanem valóban javultak az értékei azoknak, akiknek korábban negatív irányba mozdultak el például a vérnyomás vagy a koleszterinszint mutatói.

És persze nem maradhat el a cikk írójának a tapasztalata sem, hiszen én is részt vettem a programban. Elsősorban a szénhidrátokkal és azzal küzdöttem, hogy eljussak a terembe, és élvezzem a rendszeres edzést. Utóbbi gyorsan ment, ebben segítségemre volt Magyar Gergő fitnesz-világbajnok is. Elképesztően sokat tanultam tőle, óriási segítség személyi trénerrel edzeni. Minden egyes gyakorlatnál megmutatta, hogyan végezzem a legpontosabban, elmagyarázta, milyen hatással van az izmaimra az adott mozdulat és sikerült vele leküzdenem a gátlásaimat a teremmel kapcsolatban. A legnagyobb tanulság számomra pedig, hogy nagyon türelmesnek kell lennünk a testünkkel! Nem szabad sürgetni, ha nem úgy reagál, és a nehéz időszakokban a célt kell a szemünk előtt tartanunk. Szeretek reggelizni, sőt, nem is bírnám nélküle: az eddigi egészségtelen májkrém, vaj, cukrozott és zsíros felvágottak útvesztőjéből viszont sikerült áttérnem a zabra, amit imádok! És a tudatot is imádom: megadom magamnak az esélyt, hogy egészségesen, feltöltve kezdjem a napot. A csirkés, pulykás, halas, marhás ételeket is megtanultam sokféleképpen elkészíteni, hogy ne legyenek unalmasak. Az üres kalóriás ételeket pedig abszolút kiiktattam, és nem is hiányoznak. Csak az édesség, az ne lenne… Ezek csökkentése még a jövő feladata számomra. Viszont, kinyílt a világ! A szombati előadások alkalmával rengeteget tanultam, és a további információkereséshez is útmutatót kaptam. Elképesztő recepteket, tippeket lehet találni a neten egészséges témakörben, és már tudom, hol kell keresnem, minek hihetek, és mik azok a „csodamódszerek”, amik csak becsapnak.

 

 

Az egészséges életmód mellett pedig amit még kaptam a Cutlerben: egy csapat. Egy szuper közösség jött létre, ami manapság még annál is nagyobb dolog, mint csoki nélkül élni. (Ami ugye szintén óriási teljesítmény, nekem még nem is sikerült.)

A 11 hét sikereinek, kudarcainak mérlege számomra: mínusz 6 cm csípőből, olyan izmok kirajzolódása, amikről eddig nem is tudtam, hogy nekem is vannak, jobb kondíció, jobb tartás, megszűnt hát- és gyomorfájás. És jobb önismeret, rengeteg tudásanyag.

A Cutler Életmód Clubja pedig január 7-én újra elindul a következő csapattal, melyre a fényképes jelentkezéseket a [email protected] email címre várják a szervezők egy rövid motivációs levél kíséretében.

 

Zoljánszky Alexandra

Nyitókép: O. Jakócs Péter