Győr+
2016.12.17. 16:21

Karácsonyi képeslappal mond köszönetet a győri színház – videóval

A Győri Nemzeti Színház hálás nézőinek, partnereinek, hogy évadról-évadra velük tartanak, s ezt egy ünnepi képeslappal is megköszönik, ahogy ez már hagyománnyá vált így, karácsony előtt.

Az ünnepi képeslap fotózásán a nagyszínpad függönye mögött Fehér Alexandra instruálta a társulat néhány tagját, hogy teljes legyen a fényekkel az összhang. A fotós elárulta, azért, hogy idén is elkészíthessék a karácsonyi képeslapot, megdolgoztatták a teljes műszakot.

 

 

Az adventi hangulat megteremtésében hangsúlyos szerepet kapott a színház fővilágosítója, Nády Árpád, akinek nem csupán műszaki feladatai voltak. Olyan ő, mint egy karmester, csak nem a zenészeket, hanem a fényeket instruálja. Reflektorok, füst és hófúvógép – ezekkel operált a fővilágosító. Utóbbit egy rakétaporszívó motorjához hasonlította: a szerkezetbe hab kerül, s ezt fújja ki egy vásznon keresztül, hogy aztán apró hópihék hullhassanak a színpadra.

Íme a végeredmény:

 

 

Nem feltétlenül jut egyébként eszünkbe egy-egy előadásnál, hogy azért, hogy mi, nézők csodát láthassunk a színpadon, azért rengeteget dolgoznak a világosítók. Győrben tízen ügyelnek a fényekre, Nády Árpád elmondása szerint a teátrum világítástechnikája csúcsrajáratott. A csapat mindig arra törekszik, hogy megtalálják az összhangot a színészekkel, a díszlettel, s természetesen a rendező elgondolásával.

 

Z. A.

 

A Kulisszák mögött című magazinunkban meg is nézhetik, miként zajlott a képeslap fotózása: