Győr+
2016.12.19. 09:33

Hangulatos volt a győri régiségvásár

Ünnepi hangulat uralkodott vasárnap a győri régiségvásárban. A Tarcsay úti piactéren nemcsak a fenyők és a forralt bor illata, de az árusok kedvessége is hozzájárult a karácsonyi hangulathoz.

Minden eddiginél több árus érkezett vasárnap a régiségvásárba szinte az ország minden tájáról. A kínálat is bőséges volt, a rokokó bútoroktól kezdve, a festményeken át, a régi képeslapokig sok minden megtalálható volt.

Németh István, a vásár szervezője elmondta, úgy tapasztalja, hogy ma már nem ciki régi tárgyakat ajándékozni. Így karácsonyi ajándéknak ezúttal az ékszerek, a porcelánok, a zsebórák voltak a legkelendőbbek. Sokan találták rá rég áhított dísztárgyakra, egy keresett bélyegre, vagy éppen militari gyűjteményük legújabb darabjára. Megtudtuk, ezúttal a középkategóriás, tehát a se nem túl olcsó, a se a nem túl drága tárgyakat keresték a vásárlók.

 

Érdekes volt látni, hogy házaspárok nézelődtek, majd egyszer csak vagy a férj, vagy a feleség visszatért az árushoz és megvásárolta a korábban nézegetett tárgyat. Így biztosan öröm és meglepetés lesz a karácsonyi ajándék.

Egy hölgy a barátnőinek válogatott a bizsuk között, azt mondja, olyan érdekes, szép láncokra bukkant, amit máshol nem tudna beszerezni, magát pedig egy karkötővel lepte meg. Egy nagymama porcelánbabát vásárolt az unokájának, de gazdára találtak a retro fémkisvonatok is.

 

 

Legközelebb régiségvásár március harmadik hétvégéjén lesz a Tarcsay úti piactéren.

Szerző. Földvári gabriella

Fotó: Marcali Gábor