Győr+
2016.12.21. 09:52

Több mint ötszázan mozdultak meg aranyvasárnap

A hagyományos karácsonyi futóversenyről már rengeteget hallhattak a környékben élők, sőt az országhatáron túl is. Idén már 21. alkalommal „rohantak” egyet a sportemberek az ünnepeket megelőzően. A főszervezőt, Molnár Z. Csabáné Editet faggattuk az idei év tapasztalatairól.

Megpróbálom leírni az egyik legnagyobb boldogságod! Advent utolsó vasárnapja, 9 óra: kezdődik a káosz, ahogy telik az idő egyre nagyobb a zűrzavar. 10 óra: több száz futó és nordic walkingos megbénítja Révfalut. Jó fogalmaztam?

Tökéletesen, szó szerint így van. De nemcsak a környéket bénítják meg, hanem minket szervezőket is. Szerencsére egyre többen jönnek az adventi versenyünkre. Folyamatosan csúcsokat döntünk, idén több mint ötszázan regisztráltak. Annyira sokan, hogy alig bírtuk kezelni a tömeget, de számunkra pont ez az öröm. Mint ahogy az is, hogy látjuk, hogy elrajtol a mezőny, több távon és a gyönyörű, egységes narancssárga pólójukban több százan futnak a töltésen. Rengeteg gyerek és felnőtt jött ide, ez fantasztikus. Hihetetlenül boldog vagyok.

 

 

Nemcsak egyre többen vannak, hanem ha végignézzük a három távot, a legkisebbek között megfigyeltem, hogy egyre fiatalabbak vállalják a legrövidebb etapot.

Így van, a sportot minél korábban kezdik annál jobb. Nem kamaszkorban kell megszeretetni a mozgást, hanem már három évesen. Ahogy ezt ezen a versenyen is láthatták. 3 évesen már simán, ha nem is futva, de motorral vagy biciklivel indulnak. Nagyon sokan családostól jöttek és számukra természetes, hogy mozognak, ezt láttak a szülőktől, ezt követik ők is. Egyébként talán így a legegyszerűbb megszeretetni a sportot. Jó példával kell elől járni.

 

 

Összességében akkor kijelenthetjük, hogy elégedettek vagytok? Jövőre ilyenkor még többen, ugyanitt?

Igen, mindenképp! Mindennel elégedett vagyok, az idő is fantasztikus, tökéletes futóidő, a résztvevők létszámával méginkább. Ez az az eset, amikor a káosz öröm. A megyének az egyik legsikeresebb futóversenyéről beszélünk, 21 alakalom, az már nagy dolog a mai világban. Kevés viadal él meg ennyit. Főleg úgy, hogy ezt mindig aranyvasárnap rendezzük. Ha belegondolok, hogy több százan hagyták ott a karácsonyi készülődést, a bevásárlást azért, hogy most itt legyenek, ez hihetetlen. Fantasztikus dolog és leírhatatlan boldogság számomra. Ennyire sokan a sportot választották ezen a napon. Nekem ez az igazi ajándék!

 

Fotó: gyorisport.hu