Győr+
2016.12.30. 15:00

A biztonságunkért ellenőriznek!

A szilveszter is eljött, s vele együtt a petárdák és a tűzijátékok ideje is. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a biztonságunk érdekében végeznek ellenőrzéseket.

– A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztálya a szilveszteri időszak előtt az ideiglenesen felállított, engedéllyel rendelkező pirotechnikai termékeket tároló és forgalmazó helyeket ellenőrzi megyénkben – mondta el Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, megyei sajtószóvivő.

Az árusok és a vásárlók biztonsága miatt tesznek mindent

A hatósági szakemberek a szemlék során többek között azt vizsgálják, hogy az árusító rendelkezik-e érvényes tűzvédelmi szakvizsgával, az árusított pirotechnikai termékek milyen osztályba tartoznak, rendelkezésre állnak-e a szükséges tűzoltókészülékek. Ellenőrzik az árusítóhely tűzvédelmi dokumentációját, illetve, hogy van-e a közelben megfelelő oltóvízforrás. Mindezek mellett biztosítani kell azt is, hogy az árusítóhely tűzoltógépjárművel megközelíthető legyen.

A “tűzcsapokat” is ellenőrizik a szakemberek

– Megyénkben a szakemberek összesen 32 ideiglenesen felállított pirotechnikai termékeket árusító helyet ellenőriznek a napokban, Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Kapuváron, Csornán és Petőházán – tette hozzá a szóvivő.

A megvásárolt pirotechnikai termékeket december 31-én 18 órától, január 1-jén reggel 6 óráig szabad működtetni!

Azokat a tűzijátékokat, amelyeket nem használtak fel vagy hibásak, január 5-ig vissza kell vinni az árusítóhelyre, ahol kötelesek azt térítésmentesen visszavenni.