Győr+
2016.12.31. 12:18

Néha fárasztó, ám minden izzadságcseppje megéri

Szabó Nándor a Győri Atlétikai Club tornásza újabb eredményes, ám nagyon nehéz évet zárt 2016-ban. Továbbra is sikerül tartani kitűzött célját a sportban, azaz bent maradni a válogatottban. Ám emellett új szerepkörben is kipróbálta magát.

„Nagyon nehéz év áll mögöttem, sok változás történt. Tavaly a mesterfokú bajnokság alatt még Budapesten laktam, azóta viszont sikerült hazaköltöznöm Győrbe. Szerencsére már nagyon jó feltételek vannak az itthoni edzésre. Én pedig csak azért készültem a fővárosban, mert korábban kicsi volt a terem. Számomra ez nagyon fontos lépés volt, újra itthon lehetek, és itt készülhetek, ez mindent megér. Sokkal nyugodtabb és könnyebb is így a felkészülés, a nevelőedzőm is itt van. Ez mellett én is elkezdtem edzősködni, ami még több energiát ad. Gyerek-haladó korosztállyal foglalkozom, amit nagyon szeretek. Persze néha elfáradok, hiszen két dologra kell koncentrálni, de annyival több energiát ad, ami miatt megéri.”

Az idei novemberi mesterfokú tornászbajnokságon Nándi már nemcsak a családja és barátai előtt szerepelt, hanem tanítványai előtt is, akik a lelátókról buzdították mesterüket.

 

 

„Fantasztikus érzés volt Győrben szerepelni, őszintén mondom egyre jobb a helyi közönség. Tavaly az szó jó értelmében furcsa volt számomra a mesterfokú. Korábban nem nagyon tornásztam a barátaim, a családom előtt. Akkor kicsit megilletődtem, de idén már teljesen feldobott, hogy itt vannak. Sőt a tanítványaim is, akik a lelátókról kiabálták, hogy hajrá Nándi bácsi. Ez mind plusz energiát adott, azok az emberek láthatnak, akik igazán fontosak számomra.”

A GYAC tornásza számára a 2016-os esztendő egy sérülés miatt fele-másan sikerült, ám ahogy összességében mégis elégedett.

„Az első félévem a torna szempontjából nem ment túl jól. Vállsérüléssel bajlódtam, de a nyári felkészüléssel a mesterfokúra már jól össze tudtam rakni magam. Számomra ez volt az év versenye, a legfontosabb. A pontokkal nem szoktam foglalkozni, az a bírók dolga, számomra az a fontos, hogy az összes szeren hiba nélkül teljesítsek. Ez számított most is, így összességében mégis elégedett vagyok a 2016-os esztendővel, eredményesnek tekintem. Edzősködöm, mellette pedig ugyanúgy készülök a versenyekre. Jövőre is az a cél, hogy bent maradjak a felnőtt válogatottban és képviselhessem Győrt.”

 

Fotók: O. Jakócs Péter, gyac.hu