Búvárok építik a farsangi koncert színpadát

Győr+
2019.01.23. 13:42

Épül a nem mindennapi színpad a győri AQUA Sportközpontban, ahol Farsangi Koncertet ad csütörtökön este a Győri Filharmonikus Zenekar.

Javában zajlanak az előkészületek az uszodában, ahol a medence fölé 150 négyzetméteres színpadot építenek, amelyen majd a zenekar foglal helyet. A lelátókon mintegy ezer néző fér el, a jegyek már mind elkeltek.

Az egyedülálló, különleges farsangi hangverseny Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója és Petrov Iván, a Győri ÚSZÓ SE vezető edzője közös együtt gondolkodásának eredménye, amikor a sport és kultúra egymást kölcsönösen támogatja.

A Farsangi koncert műsora hasonló az előző évekhez, ezúttal azonban a műsorszámok nagy része valamilyen kapcsolatban lesz a vízzel, és természetesen nem lesz hiány vidámságban, humorban sem.

Ezen a koncerten a zene mellett a sport is főszerepet kap, hiszen a nemzetközi szinten is jegyzett szinkronúszó válogatott vízibalettje színesíti az estet. Mivel az épület akusztikája rendkívül jó, így csak minimális erősítésre lesz szükség.

Az est két műsorvezetője Bősze Ádám és ifj. Knézy Jenő, a farsangi koncert karmestere Berkes Kálmán.

A zenekar az öltözet tekintetében is szakít a hagyományokkal, ezért a közönséget is arra kérik, hogy a megszokott koncertviselet helyett ezúttal a hely jellegének megfelelően (párás meleg), könnyedebb ruházatban jelenjenek meg.

Az AQUA Sportközpont a koncert miatt január 23-24 napokon teljes körűen zárva tart.

fotó: Mekliz Fotóstúdió