Győr+
2017.01.07. 12:11

Teltház a megyei rangadón

A Győri Audi ETO KC az év első bajnokiján testvércsapatához a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club-hoz látogat szombaton. Talán nem lövünk mellé, ha előre kijelentjük, hogy a győriek a találkozó esélyesei, sőt! Mindenki tisztában van azzal, hogy a két klub más célokért küzd, és hogy mások az anyagi lehetőségek. Amíg az ETO idén is azért száll harcba, hogy megvédje bajnoki és kupaelsőségét, valamint, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, addig Mosonmagyaróváron az NB I-es tagság megőrzés a cél.

„Igazából számunkra a tisztes helytállás, a becsületes játék a cél, ha jól belegondolunk egy világválogatott ellen lépünk pályára – mondta el Varga József az MKC vezetőedzője. A papírforma ezúttal sem nekünk kedvez. Ráadásul sajnos még mindig vannak hiányzóink. Kopecz Barbara és Lakatos Rita sem, egészséges, így ugyanazzal a kerettel állunk ki, mint a Fehérvár elleni Magyar Kupa találkozón.”

A két gárda nagyon jól ismeri egymást. A zöld-fehérek keretében több olyan játékos szerepel, aki korábban Mosonmagyaróváron pallérozódott, és itt figyeltek fel rá Ambros Martínék. Elég csak Jana Knedlikovára, Hársfalvi Júliára, Tóth Gabriellára és Puhalák Szidóniára gondolni (utóbbi két játékos sérüléssel bajlódik, így az ő szereplésük kérdéses). Ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Győr szűk egy hónap alatt két mosonmagyaróvári kézilabdást is visszarendelt (Zeljana Stojakot és Kiss Nikolettet), majd kikölcsönözte őket Érdre, ezzel pedig komoly fejtörést okoztak a mosonmagyaróvári klubunknak.

 

 

A két csapat egyébként legutóbb december 30-án játszott NB I-es bajnokit. Az ETO az Érd ellen lépett pályára idehaza, ahol erődemonstrációt tartottak és 35-20-ra legyőzték ellenfelüket, míg az MKC egy 27-22-es zakóba futott bele Budaörsön.

Az MKC-ETO megyei rangadóra egyébként az összes jegy elkelt, így teltház előtt játszhatják a testvércsatát.