Győr+
2017.01.11. 12:02

Tompa Eszter gyilkosát fogták el a győri rendőrök? – bővebb tájékoztatást csütörtökön kapunk

A rendőrség tájékoztatás szerint egy 14 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítható férfit fogtak el. Vélhetően Tompa Eszter volt az a 22 éves lány, akinek elvette az életét. A részletekről sajtótájékoztatón számolnak majd be.

Tompa Eszternek egyébként már sem az édesanyja, sem pedig a nagymamája nem él. Mindketten szerették volna megélni azt a napot, amikor szerett lányuk, unokájuk gyilkosának kezén kattan a bilincs. Információnk szerint Eszternek már csak az édesapja él, ám ő nagyon-nagyon régóta nem él Győrben.

Frissítve:

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája január 13-án, pénteken, zárt tárgyalás keretében dönt a tizennégy évvel ezelőtti emberölési ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.

Korábban írtuk:

2003. szeptember 23-án egy fiatal nő holttestére bukkantak a Mosoni-Duna töltésen, Győr térségében. A 22 éves nő a város határában élő hozzátartozóihoz tartott kerékpáron, amikor egy bordó személykocsi vezetője megállásra kényszerítette, és erőszakkal belökte az autóba, biciklije, táskája viszont az út mentén maradt. Eltűnéséről a család tett bejelentést a rendőrségen.

A gyilkosság mindenkit megdöbbentett a környéken, hiszen egy 22 éves fiatal lány ellen követték el. A lányt brutális kegyetlenséggel rabolták el, a helyszínen kerekpárja, táskája és benne minden személyes irata ott maradt a helyszínen. A lány szülei bejelentést tettek a rendőrségen, segíteni azonban már sajnos nem lehetett. Másnap a Mosoni Duna töltésén találták meg Eszter élettelen testét, rajta számos zúzódással, ami arra engedett következtetni, hogy kegyenlenül bántalmazták mielőtt elhunyt.

A rendőrség nagy erőkkel nyomozott az ügyben, rengeteg részletet tudtak meg, azonban a gyilkos nyomára mégsem sikerült bukkani. Úgy tűnik eddig… A jelek nagyon is arra utalnak, hogy a most elfogott, kihallgatott és gyanúsított férfi követhette el a 14 évvel ezelőtt bűncselekményt.

Fotónk illusztráció (Szon).