Győr+
2017.01.13. 13:05

Cutler életmód – Újratöltve!

A korábbi, nagy sikerre való tekintettel, múlt szombaton ismét útjára indult a győri Cutler Fitness életmódváltó programja, amely a teljes, egészséges élethez szükséges változtatásokhoz ad segítséget. A fő cél, hogy a rendszeres sport és a helyes táplálkozás a jelentkezők életének állandó részévé váljon.

A program 12 hétig tart és 3-4 hetes ciklusokból épül fel. Minden ciklus első hetében három napon keresztül szakavatott edzőkkel sajátítható el az edzőteremben található gépek helyes használata, valamint a személyre szabott edzésterv, mely a saját test és határok megismerését és a kitűzött egyéni célok elérését szolgálja. Az ezt követő 2-3 hét önálló, a tanultak szerinti edzésekkel telik.

A projekt részeként, hétvégenként elméleti oktatásokon megtanítják a résztvevőket a helyes táplálkozásra, s ezt közös főzéssel-sütéssel teszik még érthetőbbé és élvezhetőbbé. Az edzéselmélet háttere, a gyakorlati részének helyes kivitelezése, valamint a táplálékkiegészítők és vitaminok megfelelő használata, mind-mind témája lesz a hétvégi oktatásoknak.

Hétről hétre 8 edző és oktató foglalkozik a jelentkezőkkel, köztük olyan kiemelkedő és a fitnesz világában sokak által ismert nevek, mint Freimann Sándor, a program megálmodója, illetve Vörös Zoltán, WABBA világbajnok.

Az életmódváltó programra a korábbihoz képest közel háromszor annyian, több mint nyolcvanan jelentkeztek, köztük a cikk szerzője is. Mindenkinél más a cél: van, aki fogyni s formálódni, van, aki izmot gyarapítani kíván.

Az első találkozást inbody testösszetétel mérésekkel kezdtük, melynek köszönhetően megtudhattuk, milyen állapotban van szervezetünk. Mindezt olyan komoly részletességgel, hogy lábanként, karonként, és a törzsre vonatkozóan is kaptuk hasznos adatokat a szokásos testsúly, és BMI testömegindex mellett: testzsír és -izomszázalék, zsír- és izomtömeg, csonttömeg, derék-csípő arány, sejten belüli- és kívüli folyadékmennyiség és mindezek mennyire térnek el a normálistól, illetőleg mely testrészünk „problémás”.

Ezek alapján könnyebben megítélhető, hogy kinek milyen mértékben van szüksége zsírtömegcsökkentésre vagy -növelésre, és hogy javasolt-e izomtömeget gyarapítani és mennyit, így pontosabban összerakható az étrendbeli és a mozgásbeli stratégia.

A mérés után következett az „előtte” fotók elkészítése, így a program végén láthatjuk majd, mit is hozott a 12 aktív hét.

Ahogy az előző programnál tette kolléganőm, hétről hétre, a program aktív résztvevőjeként, közvetítem majd a történéseket én is, és azt, hogy nyolcvanad magammal hogyan ismerjük meg saját határainkat, és azokon túllendülve, újabb és újabb lépcsőfokra érkezve, hogyan indulunk el a fejlődés útján. Egy biztos, nem lesz könnyű. Változni a legnehezebb, de hittel és akarattal sikerülhet. Remélem, így lesz!

Iván Gábor