Győr+
2017.01.22. 10:30

Nem akar görcsölni a sikeren

Homonnai Luca tavalyi szezonja fantasztikusan sikerült. Ifjúsági kajakként három aranyérmet is hozott a korosztályos világbajnokságról, és épphogy csak lemaradt a dobogóról a felnőtt Európa-bajnokságon. Ezekben a hetekben, ahogy ilyenkor megszokott az alapozás zajlik a kajakosok életében. Luca is keményen készül a 2017-es versenyszezonra.

„Szuperek a mindennapjaim! Minden nap hulla fáradtan esek haza edzésről és csak arra vágyom, hogy aludjak. Ez nagyon jó és nem azért, mert egy ilyen unalmas alak vagyok, aki a sporton kívül csak aludni szeret, hanem mert így tudom, hogy jó edzéseim vannak. Jelenleg Budapesten készülök. Én olyan versenyző vagyok, aki az alapozást is szereti, így nagyon élvezem ezt az időszakot is.”

 

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség év végén hagyományosan megválasztotta a sportág legjobbjait. Lucát az év legjobb ifjúsági kajakosának is megválasztották.

„Nagyon örültem az elismerésnek. Sokat jelent számomra, hiszen nagyon erős a világmezőny és mégis én kaptam. És így is én kaptam ezt az elismerést. A tavalyi szezonom remekül sikerült, elégedett vagyok mindennel. Nem is tudnák egy dolgot csak. Érdekes év volt számomra. Nagyon ürülök az ifi vb aranyaimnak. Rengeteget tanultam és ezáltal változtam is. Próbálok újra olyan lenni, mint amilyen az első nemzetközi versenyemen.”

 

 

Sok verseny vár idén is Lucára, aki az U23-as mezőnyben valamint a felnőttek között is szeretne jól szerepelni.

„Nagy célom az, hogy “az akarok lenni, ami akkor voltam, mikor az akartam lenni, aki most vagyok”. Ezt úgy értem, hogy mikor kisebb voltam nem volt semmi félelmem versenyen, csak tudtam mi a dolgom és tudtam, hogy mire vagyok képes. És ezt az érzést szeretném 2017 versenyein is érezni. Mert az elvárások és az azokért való görcsölés borzasztó súlyt tud a hajóba rakni.”

 

Fotó: facebook, MKKSZ