Győr+
2017.01.27. 09:27

Bíróság elé kell állnia a 21 éves győri késelőnek – videóval

Vádemelési javaslattal zárult egy győri gyanúsított ügye, aki veszekedés közben egy késsel megszúrta ismerősét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott B. Attila 21 éves győri lakos ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított és a sértett még tavaly tavasszal – május 31 – veszett össze egy győri utcán. A szóváltást követően B. Attila egy alkalommal hasba szúrta vitapartnerét és elsietett a helyszínről. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol orvosi ellátása után meg is kellett műteni.

A nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helyi lakost, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 21 éves férfi az elkövetés másnapján önként feladta magát a rendőröknek, akik őrizetbe vették és a Győri Járásbíróság június 3-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a bántalmazás módja és eszköze alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, halálos sérülés okozására. A nyomozók B. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, az elkövetéshez használt kést pedig a helyszíni szemle során megtalálták és lefoglalták.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Megyei Főügyészségnek megküldte – adott hírt az ügyről a police.hu.