Győr+
2017.01.28. 23:17

Exkluzív fotók a szuperkoncert főpróbájáról! – Miklósa Erika és Ramón Vargas Győrben!

A Győri Filharmonikus Zenekar évadának legimpozánsabb hangversenyére készül vasárnap 19 órakor az Egyetemi Csarnokban. A főpróbán a Győr+ Média is ott járt!

A nemzetközi operavilág két sztárénekesét, a világhírű mexikói tenort, Ramón Vargast és a magyar zenei élet ünnepelt csillagát, a Kossuth-díjas Miklósa Erikát látja vendégül a zenekar.

Közös fellépésük az évad egyik leggazdagabb zenei estjének ígérkezik, az énekművészet valódi ünnepének. Előadásukban az operairodalom legszebb művei csendülnek fel, megidézve a szerelemben és drámában oly gazdag operatörténet legendás alakjait. Az est karmestere Srboljub Dinić lesz.

A főpróbát szombat este tartották már a helyszínen, az Egyetemi Csarnokban. Marcali Gábor a Győr+ Média fotóriportere a helyszínen készíthetett exkluzív fotókat, míg Farkas Mónika rádiós és tv-s riporterünk Czika László operatőr kollégánkkal forgatott a helyszínen, amelyből hamarosan olvasóink is láthatják az összeállítást!

Miklósa Erikával munkatársaink már korábban készítettek telefonos interjút, amelyet IDE kattintva olvashatnak el!

Most egy olyan részletet közlünk, amely a vasárnap esti koncert sajátosságaira utal:

Alap, hogy erősítve leszünk, ez ad egyfajta könnyebbséget előadói szempontból, hiszen hangilag sokkal több finomságot lehet megmutatni, mintha akusztikusan énekelnénk – kezdte Miklósa Erika. ˜–Egy koncertteremben sokkal nagyobb fizikai erőkifejtésre van szükség. De gyorsan alkalmazkodunk a helyszínek adottságaihoz. A vasárnapi koncerten nagyon oda kell tenni magunkat, hogy egy fantasztikus színházi-koncert élményben részesüljön a közönség, hiszen nincsenek díszletek, jelmezek, csak a hangunk és a mozdulataink. Varázsolnunk kell, hogy a közönségnek ne jusson eszébe, hogy egy egyetemi csarnok székén ül.

Ha pedig az interjú teljes hanganyagát szeretnék meghallgatni, akkor IDE kattintsanak! A művésznővel érdekes és tartalmas beszélgetést folytatott Farkas Mónika a Győr+ Rádió Divertimento című műsorában!

GYP
Fotók: Marcali Gábor