Győr+
2017.02.03. 13:14

Brazil mester látogatott a győri harcosokhoz – galériával

Nagy megtiszteltetés érte a győri VKL Gym brazil jiu-jitsusait, hiszen csapatuk névadójának fia, a brazil Carlson Gracie Jr. látogatta meg őket városunkban. Ráadásul egy TEK Gála-győztes zsaru is bunyózik a srácok között.

Ahogy arról korábban a Győr+ Hetilap is beszámolt, két győri rendőr is első helyezést ért el a TEK Budo- és Küzdősport Gálán. Szekendi Tamás őrmester volt az egyik, aki brazil jiu-jitsuban mutatta meg, hogy a legjobb egyenruhás. Tamás Győrben él, szolgál és edz, látható, nem eredménytelenül.

„A brazil jiu-jitsut inkább harcművészetnek fognám fel, mint küzdősportnak” – kezdte Szekendi Tamás őrmester, a közrendvédelmi osztály járőre. „Azért gondolom ezt, mert az életben is felhasználhatjuk, nem csak küzdésre. Fegyelmet és önuralmat tanít, ami ugyanúgy civilként is hasznos, ahogy a rendőrségnél is. Könnyebben visszafogom magam, ha rossz napom van, ezért is tartom harcművészetnek.

Szekendi Tamás rendőr őrmester a TEK Gála aranyérmese

A fiatal rendőrtől azt is megtudtuk, hogy ez a sport leginkább a birkózáshoz és a judóhoz hasonlít, földharcról van ugyanis szó. Rengeteg ízületfeszítést, fojtást tartalmaz. Ezeket önvédelemre is hasznosíthatja, aki értője ennek a harcművészetnek.

Tamás nem régóta versenyez, ám a TEK Gála első helyezése mutatja, tehetséges és elszánt harcos, aki keményen edz és hallgat mesterére, Vikol Lászlóra, aki lila öves instruktor és nagyon sok tanítványa van Győrben.

A győri harcosokat olyan megtiszteltetés érte, hogy ellátogatott hozzájuk a stílus névadójának fia, Carlson Gracie, és egy hasznos, intenzív edzést vezényelt le a fiúknak. Oktatott, olyan fogásokat mutatott, amelyeket a mindennapokban is használhatnak önvédelemre. Ráadásul ezeket a technikákat övszíntől függetlenül is el lehet sajátítani.

Carlson Gracie Jr. és Vikol László lila öves instruktor

Ahogy a mester is mondta: „Ne felejtsük el, hogy az egyik legnehezebben tanulható harcművészetről van szó. Egyre népszerűbb ez a sport, a magyarok nagyon ügyesek, lelkesek és elszántak, akarnak és tudnak is fejlődni. A kitartásukat és az állóképességüket ez is mutatja. Örülök, hogy itt lehetek közöttük, és együtt edzhetünk.”

A Győr+ TV stábja is forgatott a helyszínen, az interjúkat és a látványos edzéseket este 19 órától nézhetik meg a Híradóban.

Havassy Anna Katalin
Fotó: Marcali Gábor