Győr+
2017.02.03. 19:04

NASHA, a vagány csajok márkája

Nagy Sarolta győri ékszerkészítőt jelölte a Glamour magazin a Women of the Year 2017 kiegészítő tervező kategóriában. A versenyben olyan nőket jelölnek és díjaznak, akikre személyiségük és munkásságuk miatt is példaképként tekinthetünk.

A győri ékszerkészítő lány eredetileg ruhatervező szeretett volna lenni, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium elvégzését követően próbálkozott is az iparművészeti egyetemre felvételizni, mivel azonban nem sikerült neki, dekoratőrnek tanult, majd a tanulmányai befejezésével az édesanyja győri kézműves boltjában helyezkedett el. Ekkor kezdett ékszerkészítéssel foglalkozni, először csak a saját maga kedvtelésére, majd barátok, ismerősök felkérésére készített fémből, bőrből és égetett gyurmából izgalmas ékszereket. Saci azt mesélte, imádja a hegyes dolgokat, ezért épített be háromszögformát a saját márkájába, ami négy éve NASHA néven hódít. Stylistok érdeklődnek ékszerei iránt, fotózásra, klipforgatásra, divatbemutatókra viszik és az X-Faktor versenyzői is hordták munkáit.

 

Ő maga is saját ékszereit viseli, elsősorban gyűrűket, ha pedig valamilyen fontos eseményre megy, mindig meglepi magát egy-egy új darabbal. Azt mondja, annyira hozzánőttek az ékszerei, ha nem viseli őket, nem érzi jól magát a bőrében, mintha nem is önmaga lenne nélkülük.

 

 

Saci úgy véli, elismerik munkáját, hiszen értékes, kézzel készített alkotásokról van szó. Olyanoknak ajánlja egyedi munkáit, akik vagányak, fel merik vállalni önmagukat, akik ki szeretnének tűnni a tömegből, akik az egyediségre, az értékek viselésére törekednek.

 

 

Nagy Sarolta munkáját díjjal is elismerték, a Swarovski által meghirdetett ékszerpályázat nyertese lett. Nagyon büszke arra, hogy ő ugyan az amatőr kategóriában indult, mert szakmai képzettsége nincs az ékszerkészítéshez, de áttették a pofi kategóriába és így lett a legjobb.

A Glamour jelölésen öt hazai kiegészítő tervezője közül kerül ki a győztes az olvasók szavazatai alapján, voksolni március 23-ig lehet interneten. Szavazni itt lehet.

 

 

Aki szeretné megisnerni Nagy Saroltát, az február 13-án, 17 órától megteheti, a Rómer Házban, a Plastr Design Workshop keretében, ahol még egy kiegészítőt is elkészíthetnek vele közösen. Előzetes bejelentkezés szükséges. A regisztrációt a [email protected] címre küldjék, névvel, telefonszámmal.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó:sajtófotó